Wilt u adverteren?

Wereldwijd opschonen begint in je eigen buurt

Op zaterdag 18 september is het World Cleanup Day 2021. Over de hele wereld gaan mensen die dag de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Ga jij op 18 september ook rondje wandelen, fietsen, suppen of hardlopen? Ruim dan meteen het zwerfafval dat je tegenkomt op. Dat levert een schonere omgeving op en een prachtig, wereldwijd signaal dat iedereen daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Ook bewoners kunnen helpen! Meld jouw opruimactie aan en leen gratis spullen van Dar om op zaterdag 18 september zwerfafval op te ruimen.

Help je ook mee? Meld je actie aan
Wil je ook zwerfafval opruimen tijdens World Cleanup Day? Meld de opschoonactie dan aan via Nederland Schoon (https://www.nederlandschoon.nl/supporter-van-schoon/kaart/?utm_campaign=world-cleanup-day&utm_medium=referral&utm_source=&utm_content=cta&utm_term=Referral-wcd-dar-kom-in-actie/#kom-in-actie) Spullen voor het opruimen van zwerfafval kan je gratis lenen van Dar. Deel na je actie je foto met #worldcleanupdaynl op social media en inspireer andere vrijwilligers, buren, familie en collega’s om ook in actie te komen tegen zwerfafval.

Breng zwerfafval in kaart
Tijdens World Cleanup Day verzamelen we zwerfafval én informatie. De Litterati app helpt daarbij. Met deze gratis app houden actieve opruimers makkelijk bij welk afval zij het meeste tegenkomen tijdens een opschoonactie en ook waar zij dit afval vonden.

Vaker zwerfafval opruimen? Word Wijkheld!
Bewoners die vaker zwerfafval willen opruimen, kunnen zichzelf aanmelden als Wijkheld! Samen buiten zijn met vriendjes en vriendinnetjes, zwerfafval opruimen en er ook nog een zakcentje mee verdienen. Goed én leuk om te doen! Ook volwassenen kunnen zich aanmelden als Wijkheld. Het is ook nog gezond om buiten actief bezig te zijn. Meer informatie: www.wijk-helden.nl.

De Rozet