Wilt u adverteren?

Van 30 september tot en met 7 oktober 2021 is het Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Iedereen kan meedoen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Samen zetten we ons in tegen eenzaamheid!

Eenzaamheid
Meer dan helft van de mensen ouder dan 75 jaar in Nederland zegt zich eenzaam te voelen. Het aantal eenzame ouderen is de afgelopen jaren toegenomen. Als we deze trend niet doorbreken, zijn er in 2030 meer dan een miljoen eenzame ouderen. Onderzoek wijst uit dat eenzaamheid gevolgen kan hebben voor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Een goede reden om op tijd te handelen!

Ieders hulp is welkom
Wil je vrijwilligerswerk doen tegen eenzaamheid? Dan is er altijd wel werk te vinden. Het is leuk iets voor een ander te doen en het geeft voldoening. Dat kan ook buiten je eigen sociale kring als vrijwilliger. Kijk bijvoorbeeld op maatjesnijmegen.nl en vindt het project of de persoon die bij jou past. Of zoek op Gelderse Handen (Vrijwilligerswerk in Nijmegen | Gelderse Handen) naar specifieke 1-op-1 hulpvragen. Gelderse Handen is de koepel van vrijwilligerscentrales in Zuid-Gelderland waar ook de Vrijwilligerscentrale Nijmegen bij is aangesloten.

Samen is nóg leuker
Wil je iemand uit je eigen omgeving helpen? Wist je dat vrijwilligerswerk doen helpt om eenzame gevoelens te verminderen? Wellicht is het een goed idee om samen met diegene vrijwilligerswerk te gaan doen. Dat maakt voor hem of haar de stap kleiner. En jij bent verzekerd van betrokkenheid, enthousiasme en plezier. En daar draait het om. Denk aan een sportclub, buurthuis of zorg- en welzijnsinstelling bij jullie in de buurt. Of iets specifieks waar jullie interesse ligt.
Meer weten over vrijwilligerswerk? Kijk op de website van de Vrijwilligerscentrale Nijmegen. https://www.geldersehanden.nl/nijmegen

De Rozet