Wilt u adverteren?

BVC’12 speelt gelijk tegen FC Winterswijk in boeiend duel
De afgelopen weken waren hectisch voor de ‘Razende reporter’. Na het tekstuele kunststuk van een paar weken geleden bleef het even stil. De Razende reporter had te kampen met een heus ‘writers block’. Dit tijdelijke onvermogen om tot schrijven te komen, had te maken met het feit dat er vanuit allerlei windrichtingen aan ‘de Shakespeare van Beek-Ubbergen’ werd getrokken. Een gerespecteerd schrijver loopt hier vroeg of laat tegenaan. De Italiaanse Gazzetta dello Sport, de Franse L’Équipe en de Spaanse Diario Marca gingen tot het uiterste om gebruik te mogen maken van de diensten van de Razende reporter. U kan gerust ademhalen. De Razende reporter kiest er voor om in de luwte ‘meters te maken’ binnen de voor u bekende kanalen. Hierbij moet absoluut vernoemd worden dat sponsor EP: Heinz van Benthum de Razende reporter voorziet van alle secundaire arbeidsomstandigheden.
In de afgelopen weken hebben de welbekende ‘Beekse Jungskes’ niet stilgezeten. Waar het begin van de competitie zich laat bestempelen als zeer moeizaam lijkt het team de weg omhoog ingezet te hebben. BVC’12 is inmiddels een team waar iedere tegenstander serieus rekening mee moet houden. De trainingsintensiteit en geoefende tactische patronen van succestrainer Luuk Maes komen steeds meer tot uiting op de zondagmiddag.
De afgelopen weken stond ‘Squadra Giallo Verde’ garant voor vermaak. Hiermee voldoet het team aan de middellange termijn doelstelling. Voetbal is van origine bedoeld als volksvermaak nummer één. Waar vroeger de mensen naar het stadion gingen voor een goede pot voetbal zie je nu dat voetballiefhebbers steeds vaker de weg vinden naar Sportpark ‘Casa Grande’. Deze equivalent van Milanello daagt spelers om iedere week weer het beste uit de trainingsweek te halen. In dit gehele proces moet gezegd worden dat het Luuk Maes steeds beter lukt om verzamelde data aan prestaties te koppelen.
De afgelopen weken waren hectisch en zaten vol met ‘sleutelduels’. BVC’12 nam het op tegen Dalfsen (4-4), STEVO (5-3 winst) en RHKVV (2-1 verlies). In deze wedstrijden deed de ploeg aan klantenbinding. Vanuit de PR-commissie is het bericht binnen gekomen dat er nog steeds halve seizoenkaarten beschikbaar zijn. Voor slechts 40 euro bent u verzekerd van tweewekelijks vermaak.
Beek-Ubbergen is een charmant dorpje op de grens met Duitsland. Op een zondag als vandaag komt dit dorp bijzonder goed uit de verf. In een schilderachtige landschap waan je jezelf in de Provence. Wandelen doet u op de paden van de fameuze N70-route. Deze route brengt je onder andere langs enkele horeca-etablissementen. Een lekker koud biertje drinkt u bijvoorbeeld bij het mooi gelegen ‘Sous les Eglises’. In dit café werden vele successen van BVC’12 gevierd. Loopt u iets verder dan kan u een ijsje halen bij Meisjes. Dit is een aanrader wanneer u aan de wandel bent met uw kinderen. Met het ijsje op de hand neemt u ze mee de Kabouterroute op en u kan niet meer stuk als liefhebbende ouder. Een ouderwetse bosloop doe je als trainer op de Duivelsberg of de Elyzeese Velden. Deze Romeinse naam noemen deze velden ook wel ‘het verblijf van de gelukzaligen’. Frank Boeijen schreef er ooit een nummer over.
In het dorp is de kans groot dat u grootheden uit het heden en verleden tegenkomt. Bij de viskraam komt u wellicht Sander Arts tegen terwijl je bij de snackbar zomaar in gesprek raakt met ‘good old’ Robbert Bik. Mocht u zich onder dompelen in het nachtleven van Beek-Ubbergen dan is de kans groot dat u zij aan zij komt te staan met Kevin Hendriks. Deze rechtsback annex grensrechter schijnt zelf de concurrentie niet uit de weg te gaan door zijn eigen kroeg te starten in de achtertuin.
Er werd ook nog gevoetbald vandaag. De nummer 2 van de ranglijst, FC Winterswijk, kwam langs. De uitwedstrijd in Winterswijk werd verloren met 3-1. Onder bezielende leiding van interim-trainersduo Scholten-Wijnhoven ging BVC’12 koppie onder op sportpark Jaspers. Beide heren begonnen vandaag in de basis-elf.
BVC’12 begon sterk aan de wedstrijd en de gasten werden de eerste 20 minuten overmeesterd. De thuisploeg maakte het spel en kwam snel tot verschillende mogelijkheden. Het nieuwe tactisch-concept kwam daarbij tot uiting. Al snel scoorde de ploeg de 1-0 en de 2-0. Joey Wijnhoven maakte de 1-0 en Sander Arts frommelde op geheel kenmerkende wijze de 2-0 achter de keeper. Dit was een ongekende luxe voor de thuisploeg. Na 25 minuten nam FC Winterswijk het heft in handen. Het tempo ging omhoog en door wat onzorgvuldigheid kwam de ploeg terug tot 2-2. Geheel onnodig en vooral erg zonde. Na deze 2-2 dicteerde FC Winterswijk het spel en kwam de thuisploeg er moeilijk uit. Via uitbraken waren er wel kansen voor Sander Arts en Luuk Rossen. Wat vandaag opviel was dat de leidsman de fluit had ingeslikt. Voor ieder wissewasje had de beste man een fluitsignaal klaar. Dit tot grote ergernis van beide teams.
Na de rust speelde de ‘Squadra Giallo Verde’ richting de Curva Sud en met de steun van het publiek schoot BVC’12 uit de startblokken. Het initiatief was terug en dit leidde snel tot de 3-2 van Sander Arts. Op een ‘Wim Kieft-achtige’ manier (tegen Ierland in 1988, red.) knikte hij de 3-2 tegen de touwen.
FC Winterswijk beschikt over een goed team met jonge spelers. Deze spelers beschikken daarbij over veel individuele kwaliteiten. Wat jammer was, is dat spits Lenn Redeker constant op de grond ligt. Deze gerespecteerde spits heeft dit niet nodig en zou zich meer moeten focussen op zijn spel en het maken van goals in plaats van het zoeken naar penalty’s.
De wedstrijd werd een ouderwetse knokwedstrijd en dit ligt de Beekse vechtmachine wel. Het publiek werd vandaag getrakteerd op veel inzet en strijd. Dit alles in een fantastisch decor met natuurgras. Ondergetekende strijdt tegen het moderne voetbal en dus tegen kunstgras.
Uiteindelijk maakte Giovanni Malawua de 3-3 vanuit een afstandsschot. Giovanni gaf dit schot een dusdanige zwabber mee zodat Nick Bender verslagen werd. Deze Malawau is één van de ‘handenbindertjes’ voorin en is een lepe buitenspeler. Malawau die na een uitstapje naar AZSV weer terug is op het oude nest bepaalde hiermee de eindstand op 3-3.
In de kleedkamer kon op worden gemaakt dat er voldaan was aan de hoofddoelstelling (het publiek vermaken, red.). Volgende week gaat BVC’12 op bezoek bij koploper Rohda Raalte. De koploper zal aan de bak moeten om BVC’12 te verslaan. Rohda Raalte had in de winterstop te maken met een waar decable in de vorm van een trainingskamp. De statistieken wijzen uit dat BVC’12 regelmatig gewonnen heeft in Raalte.
Trouwe fans kunnen op eigen vervoer naar Raalte. De voorverkoop start woensdag. Voor de echte ‘awaydays beleving’ kan ik u café de Gouverneur aanraden. De innerlijke mens kan rekenen op verwennerij bij Chin. Spec. Rest. Nieuw-Peking aan de Schoolstraat.
Opstelling:
Nick, Luuk, Niek, Teun (Joost), Yannick, Dominique, Marco, Bart, Rik, Sander, Joey

Door Yannick Theloesen

De Rozet