Wilt u adverteren?

Een online inspiratiesessie voor iedereen die samen met buren de straat/buurt wil vergroenen.
Steeds meer mensen willen hun handen uit de mouwen steken om hun straat te vergroenen. Maar hoe pak je dat aan? Om buurtbewoners op weg te helpen, organiseert IVN Gelderland op woensdagavond 22 juni het gratis webinar ‘Zet je buurt in bloei!’. Een online inspiratiesessie vol praktische tips over wat je eenvoudig zelf kan doen en hoe de gemeente je bij jouw plannen kan helpen.

Een buurt vol planten en bloeiende bloemen is niet alleen leuk om naar te kijken, het draagt bij aan de biodiversiteit en zorgt ervoor dat steden en dorpen beter bestand zijn tegen droogte of wateroverlast. Het samenwerken aan een groene buurt geeft bovendien een leuke kans om buren beter te leren kennen. Het webinar ‘Zet je buurt in bloei!’ geeft inspiratie en praktische tips hoe je als bewoner samen met je buren aan de slag kunt gaan.

Programma
Na een korte introductie over het belang van groen in bebouwde omgeving, krijgen verschillende sprekers het woord. Cerian van Gestel (Guerilla Gardeners) vertelt over het aanplanten van geveltuintjes en boomspiegels. Jacomien Steennis (Projectleider Klimaatadaptatie gemeente Zaltbommel) is betrokken bij verschillende groene buurtinitiatieven en geeft tips om jouw groene plannen werkelijkheid te laten worden. Marieke Ankoné (IVN Gelderland) helpt je op weg om de gemeente te betrekken bij het ondersteunen van jouw plannen. Afsluitend worden er een aantal groene prijzen verloot onder de deelnemers

Aanmelden
Kunnen er in jouw straat nog wel wat tegels gewipt worden? Of heb jij een saai en kaal stukje grond vrij rondom straatbomen wat wel opgefleurd kan worden met wat bloeiende planten? Meld je nu aan voor het gratis webinar ‘Zet je buurt in bloei!’ op woensdagavond 22 juni 2022, 19:30 – 21:00 uur via Ivn.nl/Gelderland.

De Rozet