Wilt u adverteren?

Woensdag 30 maart a.s. oefent Waterschap Rivierenland het sluiten van coupures in de kademuur aan de Waalkade in Nijmegen. Bij hoogwater op de Waal sluiten deze doorgangen, zodat de benedenstad veilig is. Wegverkeer wordt niet gehinderd, voetgangers moeten soms omlopen.

De oefening vindt plaats tussen 8.00 uur en 15.00 uur. De oefening beslaat de kademuur van de Veemarkt tot Achter de Vismarkt. De gemeente neemt verkeersmaatregelen. Wegverkeer wordt niet gehinderd, zo blijven de grote deuren in de Lage Markt open.

Oefening
Tijdens de oefening wordt gekeken of de procedures goed verlopen en of het materieel in orde is. Ook bekijken we de samenwerking met de gemeente en de aannemer.

Coupures en keermuur
Coupures zijn doorgangen voor verkeer en voetgangers in waterkeringen, zoals dijken en kades. In Nijmegen oefenen we nu alleen de kleine coupures voor voetgangers. Om goed voorbereid te zijn op hoogwater oefent het waterschap jaarlijks de sluiting van enkele coupures. In totaal telt het rivierengebied zo’n 70 coupures en keermuren, die eens in de vijf jaar aan de beurt komen.

#tothier
Woon je in het rivierengebied? Dan beschermen de coupures en dijken je tegen een overstroming. Als ze dat niet deden, tot waar staat het water dan in jouw huiskamer? Ervaar het zelf, download de app en deel het met vrienden en familie! www.tothier.nu

De Rozet