Wilt u adverteren?

Hoe kan waterbeheer Nijmegen klimaatbestendiger maken?

Dinsdag 9 januari 2024 – 19.30-21.30, LUX Nijmegen

Toegang gratis na aanmelding via: www.lux-nijmegen.nl/programma/watercafe-over-klimaatadaptatie/

 

Nijmegen krijgt te maken met hitte, droogte en hoosbuien. Weerextremen door klimaatverandering vragen om aanpassing van onze leefomgeving. Wat moet de stad doen om klimaatadaptief te worden? Wat kan jij doen? Hierover gaan we in gesprek.

 

Onder leiding van klimaatburgemeester Volkert Vintges gaan twee sprekers in op de vraag hoe waterbeheer kan bijdragen aan een klimaatbestendige leefomgeving. Sander Meijerink licht toe welke aanpassingen er mogelijk zijn voor de stad en Ingrid Kerkvliet van De Bastei vertelt hoe burgers hun woonomgeving kunnen veranderen en vergroenen. Na de twee inhoudelijke inleidingen is er ruimte voor vragen en discussie. Welke initiatieven zijn volgens jou belangrijk voor onze stad, en wat is de rol van de burger daarbij?

 

19.30 uur inloop (café LUX)

20.00 uur start programma (studio LUX)

21.30 uur einde en napraten (café LUX)

Entree is gratis, wel graag aanmelden via website van LUX.

Sander Meijerink is hoogleraar Water Governance. Zijn onderzoek richt zich op vraagstukken van water governance en klimaatadaptatie. Onderzoeksthema’s zijn overstromingsrisicobeheer, omgaan met waterschaarste en droogte, waterkwaliteitsbeheer en de klimaatadaptieve stad.

Ingrid Kerkvliet is vanuit De Bastei betrokken bij de operatie Steenbreek. Doel hiervan is om tuinen en openbare ruimte groener en klimaatbestendiger te maken. Met Operatie Steenbreek willen we elk jaar (minimaal) 100.000 tegels vervangen door groen.

Volkert Vintges is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot klimaatburgemeester van Nijmegen. Hij heeft een belangrijke rol om inwoners van de stad te inspireren om duurzaam en klimaatvriendelijk te leven.

Het watercafé is een initiatief van drie politieke partijen die zich actief inzetten voor het Waterschap Rivierenland: Partij van de Arbeid, Partij voor de Dieren en Water Natuurlijk. De watercafés organiseren zij samen om meer bewustwording te creëren van het belang van water en waterbeheer voor onze regio.

De Rozet