Wilt u adverteren?

In het weekend van 5 & 6 maart opent de hartjesroute in het centrum van Nijmegen. Deze wandelroute, van ongeveer 2 kilometer lang, brengt wandelaars naar 9 verschillende plekken in de stad waar projecten van Hartje Nijmegen nog uitgevoerd worden of al uitgevoerd zijn. Bij elke stop is te lezen welke project(en) daar uitgevoerd worden en op welke manier deze bijdragen aan het (nog) bruisender, groener én schoner maken van de Nijmeegse binnenstad. Zo ontdekken wandelaars bijvoorbeeld wat Hartje Nijmegen doet om leegstand van winkels te beperken en op welke plekken in de stad meer spel en cultuur komt. De route is gratis toegankelijk voor bewoners, bezoekers en ondernemers van de Nijmeegse binnenstad en blijft geopend tot 27 maart.

Loop samen met wethouder Monique Esselbrugge
Op 6 maart is het mogelijk om de hartjesroute samen te lopen met wethouder Monique Esselbrugge. Zij nodigt bewoners en ondernemers uit de binnenstad van harte uit om die dag gezamenlijk te lopen en vertelt onderweg over de totstandkoming van de verschillende projecten. De wandelingen zijn in kleine groepjes, waarbij geïnteresseerden zich kunnen aanmelden voor een tijdsslot via nijmegen.nl/hartjenijmegen. Per tijdslot zijn een maximaal aantal deelnemers toegestaan, hiervoor geldt vol is vol.

Monique Esselbrugge, wethouder economie: “Nijmegen heeft veel leuke wandelplekken en het centrum is er daar zeker één van. Het bruist er en dat blijft hopelijk zo, onder andere door alle goede ideeën van betrokken bewoners, ondernemers en bezoekers uit de binnenstad, vastgelegd in het Actieplan Binnenstad. Je hoort wel eens over een actie (zoals Win je winkel en Pimp je pand) of loopt in het centrum ergens langs en denkt ‘wat gebeurt hier ook alweer’? Nou, dat vertel ik je graag tijdens deze wandeling, samen met andere ‘reisleiders’ die hierbij betrokken zijn.”

Samenwerking met lokale horeca
De routebeschrijving is vanaf 4 maart gratis verkrijgbaar op het stadhuis, de stadswinkel, Bibliotheek de Mariënburg en horecazaken The Lobby en Van Ouds. Ook is de route te downloaden via de social mediakanalen van Hartje Nijmegen. Naast de hartjesroute, treffen wandelaars op de routekaart diverse kortingscoupons van lokale horecazaken, voor bijvoorbeeld een koffie met wat lekkers of een heerlijke lunch voor onderweg.

Over Hartje Nijmegen
Hartje Nijmegen is de verzamelnaam van alle projecten die vallen onder Actieplan Binnenstad. De gemeente Nijmegen heeft samen met inwoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad een actieplan opgesteld. In dit plan staan acties en projecten die ervoor zorgen dat de binnenstad een aantrekkelijke plek blijft om te bezoeken, te wonen én te ondernemen. Aan sommige acties wordt nog hard gewerkt, andere acties zijn al gereed. Alle acties worden in 2021 en 2022 uitgevoerd sámen met de stad.

De Rozet