Wilt u adverteren?

Op dinsdag 8 september starten de werkzaamheden voor het verbreden van het fietspad aan de kant van het Hunnerpark. Om deze werkzaamheden voor te bereiden, is de Waalbrug van 7 september 21.00 uur tot 8 september 06.00 uur afgesloten voor auto’s en bussen. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Oversteek. Fietsers kunnen tot 01.00 uur over het fietspad aan de westkant en daarna over het fietspad aan de oostkant.

Fietsen in twee richtingen
Aan de stadskant van de Waalbrug wordt de voormalige busbaan de komende weken omgebouwd tot een twee richtingen-fietspad. Het vroegere fietspad wordt voor voetgangers. Aan de noordkant van de Waalbrug (als je vanuit Nijmegen-Noord richting de stad gaat) wordt het fietspad van de verlengde Waalbrug verbreed. De werkzaamheden duren naar verwachting 3 weken. Tijdens deze werkzaamheden aan de westelijke fietspaden, worden fietsers in beide richtingen naar het fietspad aan de oostelijke kant geleid.

Aan de oostkant is het fietspad de afgelopen weken al aangepast en vervalt het aparte voetpad, dat relatief weinig werd gebruikt. Zo is ook aan deze kant ruimte  voor een fietspad in twee richtingen. Voetgangers mogen hier na de werkzaamheden nog wel op het fietspad lopen.

Laatste werkzaamheden Waalbrug
Vanwege de aanpassing van de fietspaden en de laatste werkzaamheden die worden uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat, zijn er nu tijdelijk 3 rijstroken beschikbaar binnen de bogen. Pas als al deze werkzaamheden klaar zijn, naar verwachting eind van dit jaar, zijn er weer 4 rijstroken beschikbaar. Pas als alle steigers onder de brug zijn verwijderd, mogen vrachtwagens en landbouwvoertuigen weer over de brug. Ook dat zal aan het eind van dit jaar zijn. Tot die tijd wordt zwaar verkeer nog geweerd. In het voorjaar van 2021 voorziet Rijkswaterstaat de fietspaden op de brug van een rode slijtlaag. 

De Rozet