Wilt u adverteren?

‘We doen dit samen’ – Hoe kunst en zorg kunnen samenwerken
Op zondag 10 april vindt in het Marikenhuis een bijzondere voorstelling plaats, over het verwerken van een ernstige ziekte met dans, performance, foto’s en een dialoog in diverse vormen. Aanvang 15.00 uur, gratis toegang.
‘We doen dit samen’, zei fotograaf John Kraft de dag nadat zijn vrouw Debora Heijne te horen had gekregen dat ze borstkanker had. Vervolgens stelde hij voor om het hele traject vast te leggen in beeld. ‘Het zal wel een behoorlijk zwaar traject worden…’.

Zo ontstond de fotoserie Touched, die nu te zien is in het Marikenhuis. Debora: “Op deze manier konden wij voor een deel de regie in ons leven weer terugpakken. Het gaf een heel krachtig gevoel om op zo’n pijnlijk moment in ons leven te beseffen dat we ook hier samen iets van konden maken! Dát besef heeft heel erg geholpen om mij over te geven aan alle behandelingen die in het verschiet lagen en kon ik met meer vertrouwen het medisch traject ingaan.” 
Toen ook ontstond het idee om dit behandelproces vorm te geven in een performance, Funny Feeling. Centraal staat de wijze waarop kunst een stem kan krijgen in de dialoog die noodzakelijk is om een passende behandeling in te zetten. Deze dialoog vindt thuis plaats met familieleden, partners, vrienden en collega’s en in het ziekenhuis met het behandelend team.

Aan de hand van de fotoserie Touched en de performance Funny Feeling gaan op zondagmiddag 10 april John Kraft (fotograaf), Debora Heijne (kunsteducator), Rebecca Berry (verpleegkundig specialist), Helga Verheugd (yoga-dansdocent en theatermaker) en Cathy Same Lottin (yogadocent, zelf borstkanker gehad) in het Marikenhuis met de toeschouwers het gesprek aan. De fototentoonstelling Touched kan bij binnenkomst in het Marikenhuis bekeken worden.

Zondag 10 april, 15.00 uur (inloop vanaf 14.30) | Marikenhuis | ‘WE DOEN DIT SAMEN’

Bij veel belangstelling zal om 16.30 uur een 2e voorstelling plaatsvinden.
De voorstelling is gratis toegankelijk. Consumpties 1 euro.

U vindt het Marikenhuis, inloophuis voor iedereen geraakt door kanker, aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen.
Voor aanmelding en meer informatie: www.marikenhuis.nl

De Rozet