Wilt u adverteren?

Vier de zomer met een bezoek aan museum De Bastei en combineer dit met een van de fijne buitenactiviteiten. Zoek de koelte op in de 16e eeuwse verdedigingstoren, duik in het (eet)verleden van onze voorouders, ontdek lokale voedselinitiatieven op de fiets of ga struinen en speuren in nabijgelegen natuurgebied de Stadwaard.

In de interactieve expositie ‘De Bastei Buurtsuper’ ontdek je op speelse wijze hoe Nijmegenaren vroeger aten en maak je kennis met de duurzame en lokale voedselinitiatieven van nu, veelal geïnspireerd op het (eet)verleden van Nijmegen. Deze zomer zijn er in het kader van deze expositie een aantal mooie activiteiten rondom het thema voedsel:

27 juli & 17 augustus: Wandeling eetbare planten zoeken en proeven

Ga samen met wildplukgids Geertje Jansen ontdekken wat er aan eten te verzamelen is in de binnenstad van Nijmegen.

1 augustus: Workshop ‘Romeinse kaas maken’
Leer van een echte Romein hoe zij vroeger kaas maakten.

8 augustus & 22 augustus: Voorstelling ‘De Dankjewellebellen’

Een zonovergoten voorstelling met liedjes en verrassingen! Speciaal voor kinderen t/m 9 jaar.

10 augustus & 15 augustus: Workshop ‘Eten? Hoe deden ze dat in de steentijd?’

Duik samen met Lucia van Prehistory Alive Worldwide in het eetverleden van onze voorouders uit de steentijd.

3 augustus & 24 augustus: Belevenislezing Eet!verleden
Manon Henzen vertelt over de culinaire geschiedenis en laat je hier tijdens deze belevenislezing op een actieve manier

kennis mee maken.

Familiefietstocht ‘De Buurtsuper op de fiets’
Ga deze zomer met de familie op ontdekkingstocht met de fiets. Buiten de museummuren van De Bastei fiets je langs voedselinitiatieven van nu en geniet je ondertussen van de prachtige omgeving. De fietstocht is gratis te verkrijgen in het museum of te downloaden op de website.

Ontdek De Bastei

Museum De Bastei vertelt het verhaal van het leven in, om en aan de rivier. Ruik en voel het verleden wanneer je tussen allerlei lagen geschiedenis, Romeinse muurresten, de oude verdedigingstoren (een bastei) en de kanonsgang struint. Ontdek hoe en waarom de bastei ontworpen is en hoe deze vroeger werd gebruikt. In de Waalzaal leer je meer over het leven aan de rivier. Duik met een VR-bril in de Waal of ga zelf aan de slag met watermanagement in een van de interactieve games.

De natuur in!
Vanaf museum De Bastei loop je in enkele minuten natuurgebied de Stadswaard in, waar je heerlijk kunt struinen door de natuur of ontspannen op een van de Waalstrandjes. In het museum vind je meer informatie over dit natuurgebied en kun je al kennismaken met de dieren die in dit gebied wonen, zoals het Konikpaard. Speciaal voor kinderen vanaf 5 jaar is er ‘Willem Waalwachter’s Zoektocht’, een speurtocht voor in de Stadswaard.

Kijk op debastei.nl/agenda voor alle activiteiten. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk tijdens je bezoek aan museum De Bastei.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 – 3297070. De entree bedraagt € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie:www.debastei.nl.

De Rozet