Wilt u adverteren?

Van maandag 19 september tot en met vrijdag 28 oktober worden de verkeerslichten op het Keizer Karelplein vervangen. De oude verkeerslichten worden weggehaald en daarvoor in de plaats komen slimme verkeersregelinstallaties. Tijdens de werkzaamheden worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst waardoor het verkeer op het plein geen last heeft van de werkzaamheden.

Slimme verkeerslichten
De verkeerslichten worden vervangen door slimme verkeerslichten. Deze slimme verkeerslichten kunnen in de toekomst communiceren met voertuigen. Zo kan in de toekomst bijvoorbeeld een ambulance met haast groen licht krijgen bij de verkeerslichten op de route. Daarnaast krijgen de verkeerslichten voor de fietsers zogenaamde wachttijdvoorspellers. Zo zien de fietsers hoelang zij nog moeten wachten op groen licht.

Verkeer heeft weinig last van de werkzaamheden
In de nacht van 15 september op 16 september worden er tijdelijke verkeerslichten neergezet. Dat kan enige hinder veroorzaken omdat dan het verkeer geregeld wordt door verkeersregelaars. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer zoals altijd over het Keizer Karelplein.

De meeste werkzaamheden vinden overdag plaats, maar sommige werkzaamheden kunnen alleen ’s nachts worden uitgevoerd. Als bekend is wanneer de werkzaamheden in de nacht plaatsvinden ontvangen buurtbewoners hier extra informatie over.

De Rozet