Wilt u adverteren?

Op zaterdag 12 en zondag 13 februari organiseert Meer Bomen Nu een oogstdag speciaal voor singles: samen met andere singles de handen uit de mouwen voor klimaat en biodiversiteit. In de omgeving Amsterdam, Utrecht en Nijmegen kan je blind-daten terwijl je iets goeds doet. Geen leukere manier om elkaar te leren kennen dan in de vrije natuur samen een boompje opzetten! De dag start gezamenlijk met een boswachter of ecoloog die uitleg geeft over het gebied en hoe je jonge bomen kunt oogsten zodat ze elders weer geplant kunnen worden. Het oogsten van de bomen werkt in tweetallen, de een wrikt het boompje los, de ander steekt ‘m uit met de spade. En of de vonk nou overspringt of niet, er groeit altijd iets moois uit!

Schep een band in Berg en Dal bij Nijmegen: zondag 13 februari 10.00 uur
Op zoek naar een boom van een vent op Valentijn? Ben je single en zou je in het groen ‘de ware’ willen tegenkomen? Of lijkt het je leuk om samen met je partner een dagje bomen te oogsten bij een kleine versnapering? Kom dan oogsten in Berg En Dal. Bomen oogsten doe je altijd samen. Meld je aan en schep een band… en wie weet regel je nog een date voor Valentijnsdag!

Het bosgebied rondom Berg en Dal is mooi en heuvelachtig, ideaal om het bruisende stadsleven even achter je te laten en ertussenuit te gaan om nieuwe energie te tanken. Het gebied biedt ruimte voor mens en dier. Er groeien hier veel beuken, die erg geliefd zijn, en wat esdoorns. Deze gaan we samen oogsten.

We verzamelen bij de parkeerplaats aan de Meerwijkselaan tussen de paardenweiden (stadszijde). Vanuit hier is het oogstgebied makkelijk te bereiken. Vrijwilligers die meehelpen met oogsten, mogen zaailingen meenemen naar huis voor eigen aanplant

Mee doen?
Maak een vrijwilligersprofiel aan via https://meerbomen.nu/ik-doe-mee/ikwilhelpen/ en meld je aan voor de Valentijnsspecial in Berg en Dal op zaterdag 13 februari – 10.00-15.00.

Bomen verplanten voor het klimaat
Meer Bomen Nu is de landelijke campagne die jonge zaailingen en stekken verhuist van kansarme naar kansrijke plekken. Met 3000 vrijwilligers, 100 bomenhubs, 700 plantlocaties en 250 oogstlocaties verspreid door het land geeft Meer Bomen Nu jonge bomen en struiken een tweede kans. Opschot dat op de ene plek ongewenst is en wordt verwijderd en versnipperd, wil een ander misschien wel heel graag planten. Door anders naar de natuur te kijken, de bosmaaier in de kast te laten, proberen wij Nederland sneller en goedkoper te vergroenen en zo klimaatverandering te remmen en biodiversiteit te herstellen. Daar kan iedereen bij helpen. Ook alle Nederlandse singles!

Afgelopen winter verplaatste Meer Bomen Nu 250.000 zaailingen en stekken van 100 verschillende soorten met een slagingspercentage van 80%. Dit jaar gaan we voor de miljoen.

Meer Bomen Nu
Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda, bedacht door stichting MEERGroen en heeft kunnen opschalen dankzij het landelijk netwerk van Caring Farmers.
Meer weten? Lees ons Magazine, kijk één van onze video’s en zie de mening van Eurocommissaris Frans Timmermans en Vlaams minister Demir.

De Rozet