Wilt u adverteren?

Op zondag 25 oktober jl. vond de Gelderse voorronde van Kunstbende plaats in Doornroosje, Nijmegen. Mara Linde (15) maakte grote indruk op de jury met haar film ‘Constante Toekomst’. De inzending van de jonge filmmaker gaat over de angst om vergeten en op een negatieve manier ouder te worden. Op 7 en 8 november mag Mara Linde Gelderland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale in de Westergas, Amsterdam. Wanneer zij hier weer de eerste plaats weet te behalen, wordt haar film vertoond op het International Film Festival Rotterdam en wordt ze gecoached door MovieZone. 

De voorronde vond plaats via een livestream in Doornroosje te Nijmegen. Ondanks de nieuwe maatregelen toch een inspirerende ontlading voor de jongeren in deze moeilijke coronatijd en een manier om positiviteit over te brengen naar elkaar en anderen.

Kunstbende is hét podium voor talent van 13 t/m 18 jaar. Iedere jongere kan meedoen aan workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via voorrondes in elke provincie stromen de eersteprijswinnaars door naar het Kunstbende Young Creators Festival. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium, van Mysteryland, Oerol en Zwarte Cross tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

De Rozet