Wilt u adverteren?

Met een expositie, films, muziek en een boekpresentatie werd vrijdag 17 september ’10 Jaar Nacht van de Ommetjes’ gevierd in De Lindenberg. Een geslaagd feestje waarbij de Ommetjes-organisatoren de tentoonstelling konden bezichtigen en een exemplaar van het jubileumboek in handen kregen. Ook burgemeester Hubert Bruls was aanwezig en draagt de organisatie een warm hart toe. De tentoonstelling is nog t/m 3 oktober te bezoeken in de Lindenberg.

Tijdens de Nacht van de Ommetjes maken tientallen, soms zelfs honderden mensen een gezellig ommetje door hun wijk, onderweg genietend van (historische) verhalen, dans en muziek. Het jaarlijks evenement is bedacht door Doro Krol, de eerste nachtburgemeester van Nijmegen. Terugkijkend vertelt Doro: “Toen ik nachtburgemeester werd, wilde ik iets bijzonders organiseren, maar niet weer alleen in het centrum. Ik wilde de wijken in! Toen bedacht ik samen met Marjo van Ginneken deze avondwandelingen door de wijken. Nu al tien jaar een traditie.”

Doro overhandigde het eerste exemplaar van het jubileumboek ‘Nacht van de Ommetjes 10 jaar’ aan burgemeester Hubert Bruls. Het is een boek vol foto’s en verhalen, prachtig vormgegeven door Marga van den Heuvel (Maartse Hazen). Zij werd dan ook speciaal in het zonnetje gezet, evenals voormalig nachtburgemeester Angela Verkuijlen, projectleider Belinda Limani en bestuursleden Bert Lagerweij, Ton Verberne en Annemarie Kroon. Vervolgens kreeg men de gelegenheid om de expositie 10 Jaar Nacht van de Ommetjes te bezichtigen, waaronder kunstwerken van Doro Krol. De muzikale omlijsting van de middag was in de vakkundige handen van zanger-gitarist Karel Bosman, terwijl Bert Lagerweij de zeer vermakelijke presentatie voor zijn rekening nam.

Deze mooie expositie en het jubileumboek zijn nog t/m zondag 3 oktober te zien in de Lindenberg. Daarnaast vindt op zaterdag 2 oktober van 20.00 tot 22.00 uur de 10e editie van de Nacht van de Ommetjes plaats in de wijken Bottendaal, Brakkestein, Centrum, Hees, Oost, Lent, Lindenholt, Ooijsche Schependom, Stadswaard en de Wolfskuil. Ook Dukenburg doet mee, maar dan op zondag 3 oktober van 14.00 tot 16.00 uur.

Meelopen met een Ommetje is gratis, maar aanmelden is verplicht en kan via www.denachtvandeommetjes.nl. Wees er snel bij, want er is maar beperkt plaats!

De Rozet