Wilt u adverteren?

Nijmegen, 12 september 2022 – Het aantal ondernemers dat werkt aan een eerlijke en duurzame toekomst groeit, maar toch zijn ze nog niet voor iedereen zichtbaar. Daarom organiseren de vier grootste gemeenten in Nederland in samenwerking met nationale en lokale partners jaarlijks The Impact Days. In tegenstelling tot voorgaande edities is het event dat verantwoord ondernemerschap viert dit jaar niet op een vaste locatie, maar gaat The Impact Days ‘op tour’ door Nederland. Ze zijn achtereenvolgens te vinden in Rotterdam, Utrecht, Haarlem, Nijmegen, Apeldoorn en Amsterdam. Deze week strijken The Impact Days neer in Nijmegen.

The Impact Days in Nijmegen | 15 – 17 september
Vanaf donderdag 15 september staat Nijmegen in het teken van next level ondernemerschap en kunnen bezoekers verschillende sociale en duurzame ondernemers die de stad rijk is ontdekken en bezoeken. Van een atelier waar modeaccessoires gemaakt worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tot een restaurant dat food-waste aanpakt. Van een plantbased drinkfles tot leerwerktrajecten bij een bakkerij. En van gerecycled houten meubels tot oesterzwammen gekweekt op Nijmeegse koffiedrab. Elles van der Heijden, coördinator bij Starters4Communities en een van de initiatiefnemers van The Impact Days Nijmegen vertelt hierover: “Tijdens The Impact Days willen we ‘next level’ ondernemers, oftewel ondernemers die rekening houden met hun omgeving in duurzame en sociale zin, in de spotlights zetten. Ze zichtbaar maken voor de stad en zo de impactondernemers en impactmakers met elkaar én de inwoners verbinden. Het doel is om nóg meer mensen de ogen te openen voor de mogelijkheden van een verantwoorde manier van zowel ondernemen als shoppen.”

Impact024: verbinding en zichtbaarheid

Het event dat Next level ondernemerschap viert in Nijmegen, wordt op donderdag 15 september feestelijk geopend tijdens Impact024 bij Hubert. Een netwerkevent dat in het teken staat van inspiratie en verbinding, voor (toekomstig) impactmakers die het duurzamer, socialer, groener en/of eerlijker willen doen. Het event is bedoeld om laagdrempelige creatieve ontmoetingen te faciliteren op thema’s als: sociaal en duurzaam ondernemerschap, dromen voor Nijmegen, samenwerkingen binnen het impact netwerk van de stad en de Sustainable Development Goals.

Impact024 wordt georganiseerd bij Hubert, op de St. Hubertusstraat 10
The Impact Days on tour: landelijk aandacht voor sociaal ondernemerschap
Na Nijmegen doet The Impact Days dit jaar nog Apeldoorn, en Amsterdam aan, om ook hier een spotlight te bieden aan een groeiend aantal pioniers dat meewerkt aan een inclusieve en duurzame wereld. Eerder dit jaar bezochten The Impact Days al Rotterdam, Haarlem en Utrecht. Het tourschema is als volgt:
Nijmegen – 15 tot en met 17 september
Apeldoorn – november 
Amsterdam – november 
Kijk voor het complete programma, alle deelnemers en meer informatie op www.theimpactdays.nl.

De Rozet