Wilt u adverteren?

Van 22 tot en met 30 oktober 2022 vindt in Eindhoven het grootste design evenement van Noord-Europa plaats: de Dutch Design Week. Studenten van het Koning Willem I College van de afdelingen Bouwen & Wonen, Media, ICT & Design en Creatief exposeren hun ontwerpen en fotografische beelden rondom het thema ‘Transformation, from here to eternity’.  
Hieke Kreileman uit Millingen aan de Rijn is één van hen.

De studenten baseerden hun ontwerpen en beelden op maatschappelijke thema’s en de transities die we als maatschappij doormaken. Zij pakken belangrijke uitdagingen van onze maatschappij op een creatieve manier aan. Ze mixen hergebruik, ergonomie, duurzaamheid, psychologie en innovatie met het Design Thinking Principe. In hun ontwerpen staan de gebruiker en duurzaamheid centraal. 

Expositie 
In totaal is op de Dutch Design Week het werk van 35 studenten te bewonderen, op twee locaties: Sectie C en het Klokgebouw. Goed doordachte en professioneel vervaardigde meubelstukken, kleding met een heldere en soms confronterende boodschap en fotografie die je raakt en je tot denken aanzet. Werk waar de studenten en het Koning Willem I College ontzettend trots op zijn. 

Daarnaast kunnen bezoekers samen met studenten van de opleiding Human Technology deel uitmaken van het creatieve ontwerpproces in het Living Lab. In gesprek in de Inspiration Bubble maken de studenten de koppeling met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Living Lab staat symbool voor de werkwijze van Het Talent Atelier van het Koning Willem I College, waarin studenten van verschillende opleidingen samenwerken aan échte uitdagingen uit het werkveld, samen met het werkveld. 
 
Duurzaamheid  
Duurzaamheid is een van de thema’s van de expositie. Ook voor het Koning Willem I College zelf is dit thema erg belangrijk. Dat zie je terug in het onderwijs, maar bijvoorbeeld ook in de gebouwen van het college. Zo is de locatie aan de Vlijmenseweg in ’s-Hertogenbosch sinds het voorjaar volledig van het gas af en heeft de bijna-energie neutrale nieuwbouw aan de Onderwijsboulevard een in het oog springende houten draagconstructie. Op de expositie in het Klokgebouw kun je meer zien van dit bijzondere onderwijsgebouw. 

De Rozet