Wilt u adverteren?

Dinsdag 23 januari | 10.00 – 14.00 uur| KNNV  Reichswald, Geldenberg, Rehsol.

Een tocht door Het Wald met als doel de Natuurwaldcelle Geldenberg en Rehsol. Vertrek:
Oorlogsbegraafplaats Gemenebest, Grunewaldstrasse, 47533, Kleve (D). Iedereen is welkom. Deelname gratis. Er is keuze tussen een korte en lange route.
Eten en drinken  mee. Excursieleider: Jan Nillesen [0485 574780].

Het Reichswald of Rijkswoud is een glooiend bosgebied tussen Kranenburg en Kleef. We beklimmen de  89 meter hoge Geldenberg.
Het heeft een totale oppervlakte van circa 5100 ha en is hiermee het grootste samenhangende natuurgebied in de regio Nederrijn.
Het bestaat bijna geheel uit bos en er leven diverse soorten zoogdieren, waaronder edelherten, reeën, wilde zwijnen en dassen.
Het bos is doorsneden met kaarsrecht, parallel lopende paden, die een rasterstructuur vormen.
Het Reichswald is het Duitse deel van wat vroeger het Ketelwoud (Ketilawald) was. Het hart van het Reichswald bestaat uit het 580 ha grote natuurgebied Geldenberg met daarin twee natuurreservaten van samen 49 ha.

Het Reichswald maakt deel uit van de Nederrijnse Heuvelrug. Het Reichswald bestaat vooral uit loofbomen met overwegend beuken een aantal kleinere percelen met zomereiken en enkele plekken met naaldbomen.
Als bijzondere fauna van het gebied de vogelsoorten wielewaal, wespendief en zwarte specht en de keversoort vliegend hert.

De Rozet