Wilt u adverteren?

Dinsdag 12 maart | 10.00 – 14.00 uur| KNNV  Quin, Zevenboomsven .

               Een tocht door de rivierduinen met als doel Zevenboomsven en Quin. De vertrekplaats is de parkeerplaats voorbij activiteitencentrum “De Zevenboom” Kapelstraat 71; 5851AS Afferden [L]. Deelnemers moeten zelf zorgen voor eten en drinken. Aanmelden voor de struintocht is niet noodzakelijk.

Iedereen is welkom. Deelname gratis. Er is keuze tussen een korte en lange route.

Meer informatie hierover is telefonisch te verkrijgen via Jan Nillesen: 0485-574780

Struinen door de rivierduinen

Een tocht door de rivierduinen, door duinpannen, langs Kam- en Streepduinen. Thema: Historische ecologie, landsschapsbiografie, flora en fauna. Het  Quin ligt in een duinpan van de rivierduinen. Hier liggen op  een leemlaag   vijf vennen met voedselarm water.

De Maasduinen is geen gebied dat je ogenblikkelijk met fraaie waterpartijen in verband brengt. Toch liggen hier ware waterjuweeltjes: de vennen.

De meeste zijn klein en maar anderhalve meter diep. Juist doordat ze zo geïsoleerd van de grote watermassa’s liggen, hebben enkele  hun van oorsprong voedselarm karakter redelijk kunnen bewaren.

In het glasheldere water leven planten en dieren die elders al lang in het voedsel zijn omgekomen. Trek met ons mee, door rivierduinen, heiden, schraalgraslanden en zandverstuivingen. Ontmoet de klauwier, heideleeuwerik, boompieper levendbarende hagedis en gladde slang.

De Rozet