Wilt u adverteren?

De KNNV [Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging] houdt een struintocht onder leiding van natuurliefhebber Jan Nillesen  door Groote Slink en Bunthorst. De tocht vindt dinsdag  2 april  plaats van 10.00 tot 14.00 uur. Vertrek: P-plaats Bronlaak, Gemertseweg 36, 5841 CE Oploo [N272]. Deelnemers moeten zelf zorgen voor eten en drinken. Aanmelden voor de struintocht is niet noodzakelijk. Meer informatie hierover is telefonisch te verkrijgen via Jan Nillesen: 0485-574780

 

 

 

Woensdag  10 april. | 10.00 – 14.00 uur | KNNV | Groote Slink en Bunthorst: een levend schilderij in de Peel.

 

Excursie met als thema: landschapsbiografie, flora en fauna. Vertrek: P-plaats Bronlaak, Gemertseweg 36, 5841 CE Oploo [N272]. Iedereen is welkom. Deelname gratis.  Excursieleider: Jan Nillesen. [0485 574780]. Er is een korte en lange route. Eten en drinken mee.

 

Struinen door een levend schilderij in de Noordelijke  Peel

Een culturele biografie van  de noordelijke Peel met accenten op  historische geografie, landschapsbiologie en landschapsecologie van een ‘emerging landscape’.

 

Begin vorige eeuw legden de gebroeders Adam en Jan-Berend Roelvink elk een eigen landgoed aan. Adams landgoed, de Groote Slink, is aangelegd volgens de Engelse landschapsstijl.

Het oogt als een levend schilderij met slingerpaden en hoogteverschillen. Jan-Berend richtte zijn landgoed, de Bunthorst, veel strakker in. Met rechthoekige akkers, bosvakken en strakke lanen met Amerikaanse eiken. Beide gebieden hebben hun eigen charme. Op de speels ingerichte Groote Slink ligt Villa Bronlaak. Vanuit deze villa heb je vrij zicht op de meanderende Slinkvijver.

De Bunthorst is aangelegd met eenvoudige paden en kent daardoor grote, rustige bosvakken.

De Rozet