Wilt u adverteren?

Ven-Zelderheide. De KNNV [Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging] houdt een struintocht onder leiding van natuurliefhebber Jan Nillesen  door de Banen en het Reichswald. De tocht vindt dinsdag  19 maart  plaats van 10.00 tot 14.00 uur. De vertrekplaats is: Hogeweg 100, 6599 CL Ven-Zelderheide. Deelnemers moeten zelf zorgen voor eten en drinken. Aanmelden voor de struintocht is niet noodzakelijk. Meer informatie hierover is telefonisch te verkrijgen via Jan Nillesen: 0485-574780

Nabij de grens van Nederland met Duitsland, achter de Gennepse kerkdorpen Ottersum en Milsbeek, ligt de groeve De Banen. Hier is Teunesen zand en grint b.v. in 1982 begonnen met de zandwinning.

 

Het eindplan van De Banen voorziet onder andere in natuurontwikkeling. De oevers van de zandwinplassen zijn inmiddels natuurvriendelijk heringericht.

 

Ook is er een leefgebied voor de das ingericht met fruitbomen, hagen en singels. Daarnaast wordt de Kroonbeek verlegd, zodat de beek zich kan ontwikkelen tot een meanderende beek.

De zandwinning van De Banen is in 2018 afgerond. Het klasseerterrein wordt nu gebruikt voor de zandwinning van het naastgelegen natuurontwikkelingsproject Koningsven – De Diepen
De Rozet