Wilt u adverteren?

Licht uit, spot aan. Artiesten, uit alle windstreken. Tranen van het lachen, kreten van bewondering. Verhalen die raken. Stadsschouwburg Nijmegen, op 8 april 2021 60 jaar oud, is de plek waar het allemaal gebeurt. Het verjaarsfeest laat, vanwege de huidige coronamaatregelen, nog even op zich wachten. Tóch staat de jubilaris al wel in de schijnwerpers, met strik en wel! Ook hangt er vanaf april een bijzondere expositie over de architectuur van de Stadsschouwburg en zijn geschiedenis in het pand. Zodra het mogelijk is zal de expositie fysiek toegankelijk zijn voor publiek. Tot die tijd kun je delen van de expositie online bekijken.

expositie
De architecten Bernard Bijvoet en Gerard Holt ontwierpen Stadsschouwburg Nijmegen in een brutalistische stijl, met als belangrijk kenmerk ‘Beton brut’: het naakte, ruwe en onbehandelde beton. Die brutalistische stijl valt onder het Nieuwe Bouwen van na de oorlog. Curator Ingrid Oostendorp heeft een expositie samengesteld die ingaat op de ontstaansgeschiedenis van de Stadsschouwburg, een accent legt op architectuur en idealen van toen en deze vervolgens doortrekt naar het nu. De veranderende tijdgeest komt in de tentoonstelling tot uitdrukking in diverse vormen. Zo leidt een sprookje in de vorm van een podcast je langs opvallende elementen in de schouwburg, zoals de lichtsculptuur waarvan niemand de maker kent. Op 8 april, de verjaardag van de Stadsschouwburg, is het moment nog niet daar om publiek te ontvangen. Daarom wordt naast de fysieke tentoonstelling ook een onlineversie gemaakt. Zodra het kan, opent dan het fysieke deel. Houd onze website www.sedv.nl/60jaar in de gaten voor actuele informatie.

60 wensen van de jarige
Wie jarig is, mag een wens doen. En dus heeft de 60-jarige schouwburg maar liefst 60 wensen uitgesproken: wensen voor haar artiesten, medewerkers, bezoekers, gasten en stadsgenoten. De wensen zijn te vinden in het speciale magazine en op de website www.sedv.nl/60jaar En, als kers op de taart vraagt de jarige jou om ook een wens te doen. Wat wens jij de schouwburg toe? Mail deze naar wens@stadsschouwburgendevereeniging.nl
Wie weet laat de jarige jouw wens in vervulling gaan.

De Rozet