Wilt u adverteren?

Tijdens Write for Rights komen we ieder jaar rond 10 december in actie voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. We sturen honderdduizenden brieven naar koningen, ministers en presidenten en vragen hen een einde te maken aan onrecht. Ieder jaar levert dat succes op. Activisten komen vrij, discriminatie stopt, daders worden berecht.

We schrijven dit jaar voor 13 mensen uit 10 verschillende landen: Bangladesh, Cuba, Frankrijk, Hong Kong, Iran, Kameroen, Marokko, Paraguay, Rusland en Zimbabwe.

Dit jaar hebben de mensen voor wie we schrijven één ding gemeen: ze zijn opgepakt omdat ze vreedzaam gebruik maakten van hun recht om te demonstreren. Ze hebben niets misdaan, maar worden toch gestraft. Samen zetten we met brieven hun autoriteiten onder druk om hen vrij te laten of gerechtigheid te geven. En met kaarten aan de mensen zelf ben je een grote steun voor hen. We zijn ervan overtuigd dat een grote stapel brieven voor hen het verschil kan maken.

In Nijmegen organiseren we op zaterdag 10 december in de Openbare Bibliotheek De Mariënburg onze Write for Rights. U bent vanaf 10 uur welkom en vanaf 11 uur verzorgen wij ter verpozing tijdens het schrijfwerk een programma aan met dichters (Harry van de Vijfeijke, Marjolein Pieks, Qader Shafiq), spoken-word-activisten (Sandra Pham, Nadine van Maasakker), een columnist (Jodesz uit de Filippijnen) en muzikante Jolinde.

Kinderprogramma
Terwijl de ouders schrijven, kunnen kinderen terecht voor een speciaal kinderprogramma: voorlezen aan kinderen van 4+ in het naast de Write for Rights gelegen Droomatelier van de bieb (11.00-11.45 uur en van 13.30-14.15 uur).

Amnesty Nijmegen biedt iedereen die met ons mee schrijft gratis koffie en thee aan en ranja voor de kinderen.

Schrijf met ons mee: jouw brief kan levens redden!

Datum: 10 december
Tijden: 10-17 uur
Locatie: Openbare Bibliotheek De Mariënburg

De Rozet