Wilt u adverteren?

Gratis en coronaproof losse compost ophalen bij ARN

Inwoners uit de gemeenten Beuningen, Berg en Dal, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen die losse compost willen halen, zijn op zaterdag 20 maart a.s. van 09.00 tot 13.00 uur van harte welkom bij ARN in Weurt, Nieuwe Pieckelaan 1.
Hiermee bedankt ARN samen met de regiogemeenten en Dar, inwoners voor het gescheiden aanbieden van gft-afval. Een bedankje in de vorm van compost.

Van afval naar grondstof
Jaarlijks zamelen we in Nederland ongeveer 1,4 miljoen ton gft-afval gescheiden in. Dat zijn 50.000 vrachtwagencombinaties vol. Via gemeentewerven tellen we daar nog eens 2 miljoen ton groenafval bij op. Deze grote hoeveelheid organisch afval levert bijna 700.000 ton gft-compost en zo’n 700.000 ton groencompost op. Dit gebruiken we voor de land- en tuinbouw, maar ook in sier- en moestuinen en bij het maken van tuinaarde en potgrond.

Coronaproef compost ophalen
ARN laat de regionale compostdag doorgaan, maar wil wel graag dat dit coronaproof gebeurt. ARN vraagt inwoners daarom zich aan de (corona)regels te houden. Meer informatie is te vinden op de website van ARN : https://www.arnbv.nl/nieuws/actueel/item/regionale-compostdag-20-maart-2021/.

De Rozet