Wilt u adverteren?

Op dinsdag 20 februari a.s. organiseert het Infocentrum WO2 Nijmegen een grote publieksavond over het Amerikaanse Bombardement op Nijmegen. Nu 80 jaar geleden hebben we nog de mensen onder ons die de catastrofe op 22 februari 1944 meemaakten. Bijna 800 doden, duizenden gewonden en honderden verwoeste gebouwen waren het resultaat. Deze donkere dag in de geschiedenis van onze stad heeft diepe sporen achtergelaten in zowel het collectieve als het versteende geheugen van Nijmegen.

Tijdens de publieksavond krijgen een drietal ooggetuigen van destijds het podium: Addy Hendriks, Frans Verheijen en Nel Hell. Dat geldt ook voor Bart Janssen, die als baby het bombardement op Nijmegenoverleefde en de laatste 25 jaar meer dan 1.000 mensen interviewde.

De vier tijdgenoten zullen vertellen over hun intense belevenissen van toen, de verwerking van de ramp én wat zij mee willen geven aan huidige en toekomstige generaties. Aan de gesprekken nemen ook deel Joost Rosendaal, historicus Radboud Universiteit, die met zijn publicaties over het bombardement geldt als vooraanstaand expert, Annigje de Winter en Sonja Willems, beiden de makers van een indrukwekkende podcast en van educatief materiaal over het Bombardement (zie www. Bombardementnijmegen.nl). Natuurlijk krijgt het publiek in de zaal volop de mogelijkheid om mee te doen aan de avond. Het is immers de geschiedenis van de stad, van ons allemaal!

Datum: dinsdag 20 februari 2024

Tijd: 19.30 aanvang. Vanaf 19.00 uur inloop. Einde programma: 21.45 uur.

Plaats: Infocentrum WO2 Nijmegen, Ridderstraat 27, Nijmegen

Entree: gratis. Aanmelding vooraf is vereist en kan t/m 16 februari, via  welkom@infocentrumwo2.nl of 024-3974404.

De Rozet