Wilt u adverteren?

Mensen van 18 jaar en ouder kunnen zich tot en met zondag 25 juli zonder afspraak laten vaccineren tegen corona. Die mogelijkheid wordt geboden in het Goffertstadion in Nijmegen. GGD Gelderland-Zuid houdt dan een vrije inloop van 08.00 tot 13.00 uur. Er wordt geprikt met het Janssenvaccin, dat is geregistreerd voor mensen vanaf 18 jaar. Voor dit vaccin is één prik voldoende.

GGD Gelderland-Zuid wil graag dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren om het coronavirus uit te bannen. Voor sommige mensen is het maken van een afspraak een drempel om zich te laten vaccineren. Soms is er ook sprake van prikangst. Daarom wordt nu de mogelijkheid geboden om op een vrije inloopochtend langs te komen. Een afspraak maken is niet nodig. Mensen die hiervoor belangstelling hebben moeten wél ouder zijn dan 18 jaar en een geldig legitimatiebewijs meenemen, bijvoorbeeld een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart. Een verblijfsvergunning is ook voldoende.

Maximum
De GGD wijst er op dat de inloop niet is bedoeld voor mensen die al een afspraak hebben gemaakt voor een vaccinatie. Het aantal prikken dat per dag wordt gezet is aan een maximum gebonden. Mocht het maximumaantal zijn bereikt, dan verzoekt de GGD bezoekers om op een andere dag terug te komen. In dat geval is het ook mogelijk om ter plaatse een afspraak te maken voor een ander tijdstip.

Speciale zorg
Tijdens de inloop is deskundig personeel aanwezig om belangstellenden te begeleiden en te informeren. Dit gebeurt voor, tijdens en na het prikken. Ook is er speciale zorg voor mensen met prikangst. Op het terrein van De Goffert staat duidelijk aangegeven waar men terecht kan. Parkeren is gratis.

De Rozet