Wilt u adverteren?

Berg en Dal, 1 maart 2022 – De initiatiefnemers van het zonneparkproject tussen Leuth, Kerkerdom en Millingen aan de Rijn organiseren op zaterdag 5 maart een inspirerende wandeling. Met een mooie tocht door de Ooijpolder betrekken zij direct omwonenden bij de nieuwe plannen voor het landschap van het te realiseren zonnepark. De tijdens de wandeling opgehaalde reacties en ideeën op het landschapsplan nemen de initiatiefnemers mee in het definitief ontwerp van het zonnepark, welke in mei 2022 wordt opgeleverd.

Het zonnepark wordt gerealiseerd in een gebied van 100 hectare dat momenteel bestaat uit akkers en weides. Om het ontwerp van het zonnepark, dat voor 50% bestaat uit zonnepanelen en 50% uit natuur, goed in dit landschap te laten passen hebben experts de afgelopen maanden ruimtelijk onderzoek gedaan. Het onderzoek naar onder andere de archeologie, flora, fauna en bodem van het ontwikkelgebied heeft belangrijke uitgangspunten opgeleverd voor het landschapsplan.

Wandeling met gids door de Ooijpolder
Direct omwonenden krijgen, onder begeleiding van de directeur van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap Jaap Dirkmaat, uitleg over het landschapsplan tijdens een inspirerende wandeling door de Ooijpolder. Met een wandeling door deze natuur krijgen omwonenden een helder beeld over hoe Zonnepark Berg en Dal het gebied nieuw leven kan inblazen. Het zonnepark helpt namelijk niet alleen bij het behalen van de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse overheid. Minstens zo belangrijk is dat het zonnepark het gebied herstelt en leefbaar maakt voor dier, mens en natuur.

Aanmelden voor de wandeltocht
Woon je in de buurt van het te realiseren zonnepark en deel je graag jouw vragen, ideeën en opmerkingen over het landschapsplan? Meld je dan aan voor de gratis wandeltocht via info@zonneparkbergendal.nl.

Wanneer? Zaterdag 5 maart, van 13.00 tot 14.30 uur
Waar? Start bij Koffiehuis de Oude Waal, Ooijse Bandijk 4 in Ooij

Over de initiatiefnemers
In gemeente Berg en Dal tussen Leuth, Kekerdom en Millingen aan de Rijn ontwikkelt ZEBRA in opdracht van Statkraft en ABO Wind een groot groen zonnepark. Dit doen zij in nauwe samenwerking met de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, de gemeente Berg en Dal en de omwonenden. De grote aandacht voor mens en natuur voor, tijdens en na de ontwikkeling ervan, maakt dit zonnepark uniek in zijn soort. Zonnepark Berg en Dal heeft de ambitie om het voorbeeld te zijn voor nog te ontwikkelen, grootschalige duurzame energieprojecten. In de regio en in de rest van Nederland.

De Rozet