Wilt u adverteren?

Door het verschuiven van de avondklok kunnen de Paaswakes in de kerken van Groesbeek en Breedeweg zaterdag 3 april toch ’s avonds gehouden worden.
Dit betekent dat de Paaswake (gezinsviering) in de Cosmas en Damianuskerk in Groesbeek om 18.30 uur is, en de Paaswake in de Antoniuskerk in Breedeweg om 20.30 uur.
Voorgangers zijn de pastores Aloys van Velthoven, Joke Huisintveld en Peter Pot.
Aan het begin van de vieringen wordt het Paasvuur ontstoken en gezegend. Daarna wordt de brandende paaskaars plechtig binnengedragen, als symbool van het Licht dat Jezus Christus in de wereld heeft gebracht, het Licht dat de duisternis in het aardse leven verdrijft.
De kaarsjes die de kerkgangers krijgen, worden aangelicht met het Licht van de paaskaars. Verder wordt er gebeden, gelezen uit de bijbel en wordt de communie uitgereikt. Ook wordt de doopbelofte opnieuw uitgesproken. Het geheel wordt ondersteund met orgelspel en gezang door cantores.

Kruisweg in Breedeweg
Voor het eerst in vele jaren wordt in de Antoniuskerk in Breedeweg ook weer de Kruisweg gebeden. Dat gebeurt op Goede Vrijdag 2 april om 15.00 uur.
Dit houdt in dat er kort gebeden wordt bij alle veertien afbeeldingen of staties van de lijdensweg van Jezus tot aan zijn dood aan het kruis.
Die veertien staties hangen in een zijbeuk van de Antoniuskerk.

In verband met de coronaregels dienen kerkgangers zich van tevoren aan te melden bij het secretariaat: par.groesbeek@kpnmail.nl of 024-3971473.

De Rozet