Wilt u adverteren?

ToPé ontmoet Julia Margaret Cameron

 

In het komende paasweekend exposeert de Overasseltse kunstenaar ToPé in het Pakhuis in Cuijk een nieuwe serie werken in gemengde techniek, geïnspireerd door de foto’s van fotografe Julia Margaret Cameron. Daarnaast toont hij een aantal ‘portret-objecten’ van gerecycled materiaal.

ToPé (1953) is al een leven lang kunstenaar. Hij observeert mens, cultuur en natuur en, aan de hand van die observaties, creëert hij grafisch werk, schilderijen en objecten. Zijn werk is telkens weer anders. Soms abstract, soms figuratief. Maar altijd is hij op zoek naar verbinding tussen mens en materiaal, tussen historie en het onherroepelijke heden. Hij laat zijn verbeelding spreken en zoekt de dialoog met de kijker. Hij zorgt er voor dat die kijker uitgedaagd wordt om de achterliggende gedachten te ontrafelen. Over de vragen die hij met zijn werk oproept mogen de beschouwers, wat hem betreft, gerust even nadenken.

Tijdens zijn studie aan de Kunstacademie maakte hij bij het vak Fotografie kennis met het werk van de Engelse fotografe Julia Margaret Cameron (1815-1879).

Hij was meteen onder de indruk van haar portretfoto’s en nam zich voor ooit een serie te maken gebaseerd op die portretten. Deze serie, van werken in gemengde techniek, is tijdens de paasdagen voor het eerst in Nederland te zien tijdens de expositie in het Pakhuis in Cuijk.

Daarnaast toont ToPé een verrassende serie ‘portret-objecten’ van gerecycled materiaal.

De expositie is in het Paasweekend te zien in

Cultureel Trefpunt Pakhuis Kerkstraat 12 in Cuijk.

Van 12.00 tot 17.00 uur op

zaterdag 30 maart

zondag 31 maart

maandag 1 april (2e paasdag)

ToPé is alle drie de dagen aanwezig.

De Rozet