Wilt u adverteren?

Op 24 Februari 2023 is het 1 jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnen viel. In de regio Nijmegen zijn veel vluchtelingen terecht gekomen.

Leerlingen van twee scholen vragen daar aandacht voor en doen een Oproep voor Vrede in Oekraïne door middel van een groot tijdelijk kunstwerk op de Waalkade in Nijmegen, met gevluchte vrouwen en jongeren uit Oekraïne en jongeren uit de regio Nijmegen. Kunstenaars Diederik Grootjans en Frank Tarenskeen leiden het kunstproject.

Leerlingen van Havo Notre Dame des Anges en Oekraïense leerlingen van het Pontem college 2 maken 15 februari een kunstwerk naar ontwerp van Tarenskeen en Grootjans. Ze maken met stoepkrijt een kunstwerk op de keermuur aan de Waalkade van zo’n 20 meter breed en 1,80m hoog (tussen het Labyrint en de rotonde)

Angela Verbeeten en Anna Sheretova van de organisatie: “We hopen de wereldleiders te bereiken om Ukraine te steunen met alle mogelijke middelen om hun land overeind te houden en een eind aan deze oorlog te maken. In elk geval willen wij daaraan bijdragen. En zeg nou zelf, de Waalkade is zo’n prachtige locatie, met de rivier, de oude huizen op de kade en de Waalbrug op de achtergrond. Dat frame nodigt uit het kunstwerk beter te bekijken en de boodschap tot je door te laten dringen.”

De Rozet