Wilt u adverteren?

Belang mbo-onderwijs duidelijker dan ooit 

Wekelijks hoor of lees je er wel over in de media: de personeelstekorten in allerlei sectoren. En niet alleen in de media, maar ook in de directe omgeving zijn de tekorten merkbaar. Denk bijvoorbeeld aan apotheken die tijdens lunchtijd dicht gaan, of bakkerijen die de deuren helemaal sluiten. Er zijn dringend meer vakmensen nodig. Bij ROC Nijmegen kun je het vak leren. Je kunt kiezen uit ruim 150 beroepsopleidingen, ook voor bakker of apothekersassistent. Nieuwsgierig? Kom dan naar de open dagen op 3 en 4 maart.

Leren in de praktijk

Praktijkervaring opdoen om een vak goed te leren is heel belangrijk. Wie ROC Nijmegen binnenstapt, ziet en voelt dat gelijk. Op locatie Campusbaan bevinden zich bijvoorbeeld een schoonheidssalon, bakkerij, sportschool, reisbureau en restaurant. Allemaal leerbedrijven die door studenten gerund worden.

Maar ook de buitenwereld wordt opgezocht. ROC Nijmegen werkt zoveel mogelijk samen met bedrijven en organisaties in de regio om praktijkervaring te bieden aan studenten. Zo komen er echte casussen uit het bedrijfsleven waar studenten mee aan de slag gaan, gaan studenten stagelopen en krijgen ze gastcolleges. Voor studenten uitdagend onderwijs, voor werkgevers goed geschoolde arbeidskrachten.

Kom het zelf ervaren op 3 en 4 maart

Op 3 en 4 maart zijn de open dagen van ROC Nijmegen op alle vijf de locaties in Nijmegen en Boxmeer. Tijdens deze dagen kun je jezelf oriënteren op verschillende mbo-opleidingen. Om je te helpen een goede keuze te maken, kun je tijdens de open dagen een opleidingsvoorlichting volgen. Ga in gesprek met docenten, studenten en studiekeuzeadviseurs, of doe de beroepeninteressetest. Bij binnenkomst krijg je een notitieboekje waar al vragen in staan voorgedrukt die je kunt stellen aan docenten, voorlichters en studenten. Zo doet ROC Nijmegen er alles aan om je te helpen de juiste studiekeuze te maken en je te enthousiasmeren voor het mbo-onderwijs.

Kijk voor meer informatie over de opleidingen en de open dagen op www.roc-nijmegen.nl.

De Rozet