Wilt u adverteren?

Het is weer herfst, dus de paddenstoelen laten zich weer zien! Wil jij daar alles over te weten komen en ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Dan kun je op woensdagmiddag 14 oktober mee met de natuurontdekkersclub de Scharrelkids. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met IVN Rijk van Nijmegen.
 
Sommige namen zijn duidelijk als je de paddenstoel ziet, zoals de aardappelbovist, honingzwam, biefstukzwam en porseleinzwam. Naast de bekende rood-met-witte-stippen zijn er ook felgele of groen gestreepte. En wie weet vinden we wel duivelseieren!
 
De gidsen van het IVN kunnen je veel vertellen over de paddenstoelen en waar je ze kunt vinden. Veel mensen denken dat je paddenstoelen niet mag aanraken, omdat ze giftig zijn. Maar is dat ook zo? Mag je ze wel of niet plukken? Op je buik liggend met een spiegeltje kun je de onderkant van de paddenstoel goed bekijken. Dan hoef je ze niet te plukken of te beschadigen.
 
Ga met ons mee en beleef een leuke middag. Doe kleren aan die vuil mogen worden en stevige schoenen of laarzen, dan kun je lekker ravotten.
 
Startpunt, kosten en aanmelding:
Deze ontdekkingstocht begint om 15.00 uur bij de parkeerplaats aan de Beukenlaan op de hoek van de Scheidingsweg en Driehuizerweg in Nijmegen. Om 17.00 uur kun je daar weer opgehaald worden.
Schrijf je vooraf in bij De Bastei: ga naar debastei.nl/ontdekkingstocht of bel 024-3297070. Deelname kost € 3,00. Vrienden van het IVN en De Bastei betalen € 1,50.
 
Let op: Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM. We zullen in kleine groepjes werken. Ben je verkouden of heb je koorts dan mag je helaas niet mee.
 
Kijk voor meer informatie op www.debastei.nl.

De Rozet