Wilt u adverteren?

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud? Dan kun jij op woensdag 8 september mee op pad met een echte schaapherder! Deze ontdekkingstocht wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en De Bastei. Wil jij meer weten over het werk van een schaapherder, dan dit is je kans!

Een schaapherder trekt met zijn schapen van het ene gebied naar het andere. Zijn kudde wordt in natuurgebieden ingezet om deze te begrazen. Schapen eten gras en jonge boompjes. Hierdoor krijgen heideplanten meer zonlicht en hebben ze de ruimte om te groeien. Op deze manier blijft de heide in stand en dat is weer goed voor allerlei insecten die zich met heideplanten voeden. Zo helpen de schapen ons om te kunnen blijven genieten van die prachtige bloeiende paarse heides, die zo kenmerkend zijn voor het Nederlandse landschap.

De herder vertelt over zijn schaapskudde en beantwoordt graag al jullie vragen over zijn vak. Daarnaast geeft de herder een spannende demonstratie met zijn schaapshonden. De datum van de excursie is niet zomaar gekozen, want de heide staat deze maand in volle bloei en is op zijn allermooist!

Geef je nu al op, dan weet je zeker dat er nog plek is! De herder weet nog niet hoever de schapen op 8 september zijn met hun begrazing van het Vennengebied. Daardoor blijft het nog even spannend waar de kudde precies zit en waar onze tocht dus begint. Maar geen zorgen, wij laten je tijdig weten waar we precies verzamelen. De ontdekkingstocht begint om 15.00 uur. Om 17.00 uur kun je weer opgehaald worden bij het startpunt.

Deelname kost maar € 3,00. Vrienden van de Bastei en IVN Rijk van Nijmegen betalen 1,50. Dus twijfel niet en meld je aan: ga naar debastei.nl/ontdekkingstocht of bel 024-3297070.

Volg De Bastei op www.debastei.nl.

De Rozet