Wilt u adverteren?

Op zaterdag 5 augustus en zondag 6 augustus kunnen bezoekers van Museumpark Orientalis hun Romeinse hart ophalen. Dat weekend wordt de Romeinse straat van het Museumpark namelijk bewoond door Romeinse soldaten en hun vrouwen en kinderen. Ze oefenen daar hun ambachten uit, verkopen hun producten en trainen met hun wapens, allemaal in de stijl van de Late Romeinen, oftewel de vierde eeuw na Christus.

Meer dan 2000 jaar geleden streken de Romeinen neer in Gelderland. De sporen die ze daarbij achterlieten, zijn ook vandaag nog zichtbaar. Zo loopt er over het Museumpark bijvoorbeeld het Romeinse aquaduct dat de Romeinen aanlegden tussen Berg en Dal en Nijmegen, sinds 2021 UNESCO Wereld Erfgoed. Ook vind je op het Museumpark een replica van een Romeinse stadstraat, met herberg, schoollokaal en een volledig ingericht huis.

Museumpark Orientalis is van 22 juli tot en met 10 september elke dinsdag tot en met zondag geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. Meer informatie over het Laat-Romeinse weekend is te vinden op www.museumparkorientalis.nl/ontmoet-de-romeinen

De Rozet