Wilt u adverteren?

ARNHEM – Er heerst krapte op de woningmarkt. Daarom is bij Omroep Gelderland de week van 7 juni omgedoopt tot de Week van het Wonen. Deze hele week staan we op TV Gelderland, Radio Gelderland, maar ook op onze online kanalen stil bij het wonen in onze mooie provincie. Met in het bijzonder het woningtekort. 

Ook in Gelderland zien de makelaars en woningzoekenden de prijzen alleen maar stijgen. De vraag is groot, maar het aanbod klein. Tijdens de Week van het Wonen onderzoeken we daarom de krapte op de woningmarkt en zoeken we naar oplossingen. Ook starten we met een nieuw woonprogramma met presentator Jan de Hoop.   

Onderzoek naar krapte

In de Week van het Wonen staat het onderzoeken van het woningtekort centraal. Waar is deze het grootst en wanneer is die krapte opgelost? En, hoe ontwikkelt de woningmarkt zich verder? Om een beter beeld te krijgen van de huizenmarkt lopen we mee met een stel dat op zoek is naar een huis. 

Nieuw woonprogramma met Jan de Hoop

Op dinsdag 8 juni start de zesdelige serie Jan houdt huis gepresenteerd door Jan de Hoop. Jan kijkt binnen bij mensen die op een prachtige plek wonen. Een plek waarvan zij zeggen: ‘Hier wil ik oud worden’. Ook onderzoekt Jan mogelijke oplossingen om de schaarste op de woningmarkt op te lossen.  

Mooiste plekjes om te wonen

Ook op onze social media duiken we dieper in het wonen in Gelderland. Wat zijn de mooiste plekjes in onze provincie om te wonen? Iedere dag delen we een poll met een vraag over wonen en plaatsen we een verschillende top 5 van huizensite Funda. Aan het einde van de week testen we jouw kennis over de woningmarkt in een online woonquiz. 

De Week van Gelderland

Tot slot sluiten we op vrijdag 11 juni de Week van het Wonen af met een speciale aflevering van de wekelijkse talkshow De Week van Gelderland. Geheel in het thema van wonen. Om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). 
De Week van het Wonen wordt georganiseerd van 7 tot en met 11 juni. Alle informatie over de Gelderse woningmarkt vind je op www.gld.nl/woonweek. De serie Jan houdt huis is vanaf 8 juni iedere dinsdag te zien om 17.20 uur op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Terugkijken? Dat kan via Uitzending gemist. 

De Rozet