Wilt u adverteren?

Na de laatste breng-ruil-haaldag in december hebben in Lingewaard al 50 weesboompjes een nieuwe plek gevonden om uit te groeien. Daarna heeft de bomenhub nog zo’n 3000 jonge bomen en struiken ontvangen die ook wachten op zo’n kans. Vrijwilligers gaan op 22 januari al een deel daarvan in Ressen op het kasteelterrein -onderdeel van Park Lingezegen- planten.

Bomenhub Lingewaard de Veldschuur verzamelt jonge weesboompjes en struikjes die op een verkeerde plek stonden, met de bedoeling ze ergens anders een tweede leven te geven. Het is onderdeel van de campagne Meer Bomen Nu, om in het hele land meer bomen aan te planten. Ondersteund door Stichting Boomrijk Lingewaard en Stichting Lingewaard Natuurlijk kan ook in Lingewaard iedereen meedoen aan het vergroenen van de eigen omgeving.

Hoe werkt het?
Samen oogsten we ongewenste jonge boompjes uit de natuur. We verzamelen ze in een bomenhub, delen ze uit en herplanten ze. Met als resultaat een miljoen of meer extra bomen in Nederland. Naast boompjes uit Lingewaard, zijn er ook boompjes aangevoerd door enthousiaste vrijwilligers die in de wijde omgeving deelnamen aan oogstdagen in natuurgebieden. Er zijn intussen al een paar duizend boompjes ingekuild bij de Veldschuur in Bemmel. Daarom richten we ons nu op het herplanten van die boompjes op plaatsen waar ze kunnen uitgroeien.
Wil je meehelpen met planten? Meld je dan aan bij www.meerbomen.nu als vrijwilliger. Je krijgt automatisch bericht over de activiteiten en je kiest zelf waar je aan meedoet en wanneer.

We zoeken nog meer plantlocaties, meld je aan!
Heb je veel ruimte, bijvoorbeeld een groot grasveld of een weiland waarlangs je een haag van bomen en/of struiken wilt aanplanten, laat het ons weten! Wat schaduwboomjes nodig voor de paardenwei? Ook prima. Geef de tip door aan vrienden en bekenden, ook buiten Lingewaard. Het gaat erom dat er zoveel mogelijk groen bijkomt in het land en het zou zonde zijn als onze boompjes alsnog in de shredder verdwijnen. Meld je aan bij bomenhub@lingewaardnatuurlijk.nl als je op eigen terrein aan de slag wilt. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer, en hoeveel boompjes je zou willen planten.

Je kunt 2022 goed beginnen
Plant een boompje (of meer) en krijg als beloning minder CO2 in de lucht en een grotere biodiversiteit oftewel meer insecten en vogels in een gezonde groene omgeving.

De Rozet