Wilt u adverteren?

Komende week is het Coming Out Week in Nijmegen. Op maandag 5 oktober start wethouder Grete Visser het programma van de Coming Out Week met het hijsen van de regenboogvlag op de St. Stevenstoren om 8.45 uur. Met het uithangen van de vlag laat de gemeente zien het belangrijk te vinden dat iedereen zichzelf mag en kan zijn. Nijmegen is een van de regenboogsteden in Nederland. Dat wil zeggen dat de stad zich inzet voor het accepteren en zichtbaar maken van diversiteit op het gebied van seksuele geaardheid en gender.

Wethouder Grete Visser: “Met Coming Out Week nodigen we iedereen uit het gesprek aan te gaan over meer dan alleen gender en seksuele voorkeuren; iedereen heeft een verrassende kant. Wij willen graag dat Nijmegenaren zichzelf kunnen zijn en zich geen zorgen maken over wat anderen daarvan vinden.”

Coming Out Dag (11 oktober) blijft hard nodig
Coming Out Dag vindt jaarlijks plaats op 11 oktober. In Nijmegen worden er in het kader van deze dag van 1 t/m 13 oktober door lokale organisaties veel activiteiten georganiseerd op het gebied van diversiteit en cultuur. En dat is hard nodig, want ruim 9 van de 10 lhbti+ jongeren die uit de kast zijn, meldt dat zij weleens een negatieve ervaring of reactie hebben gehad vanwege hun seksuele voorkeur. En zo geven 4 op de 10 van de lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen aan zich wel eens onveilig te voelen in de provincie Gelderland. Ook komt uit landelijke cijfers dat 1 op de 5 lhbti+ers te maken hebben met scheldpartijen, pesterijen, seksueel geweld, bedreigingen, verstoting en fysiek geweld, thuis op school, werk of op straat.

Voor een actueel overzicht van alle overige activiteiten, zie de facebookpagina Coming Out Dag Nijmegen (https://www.facebook.com/CODNijmegen).

De Rozet