Wilt u adverteren?
  De filmvoorstelling “HONDERD JAAR UNIVERSITEIT, HONDERD JAAR STAD”

wordt vertoond op maandag 3 april in de Grote Zaal van Concertgebouw De Vereeniging. Er zijn twee voorstellingen, een om 14.00 uur en een om 20.00 uur.

 

In de voorstelling worden historische beelden van de dit jaar honderd jaar bestaande Radboud  universiteit gecombineerd met die van belangrijke gebeurtenissen in de stad in dezelfde periode. Zo zijn fraaie herkenbare stadsbeelden te zien uit de jaren twintig (in zwart-wit) en dertig (in kleur), de wederopbouw in de jaren vijftig, het Keizer Karelplein in de jaren zestig, toen het verkeer nog niet werd geregeld door stoplichten maar door agenten, krakers in de jaren zeventig, honderd jaar hoogwater en de vernieuwingen in de 21ste eeuw.

Ook de filmbeelden van de universiteit zullen vaak herkenbaar zijn voor iedereen. Veel Nijmegenaren hebben wel eens een bezoek gebracht aan het Radboudziekenhuis of de faculteit tandheelkunde.

Het belooft dus een uiterst afwisselend programma te worden voor iedereen. Het filmprogramma Honderd jaar universiteit, honderd jaar stad wordt op 3 april tweemaal vertoond, om 14.00 en om 20.00 uur. Het duurt ruim twee uur.

  Historische filmbeelden van Nijmegen willen we jaarlijks vertonen voor een groter publiek
  Grote zaal van Concertgebouw De Vereeniging te Nijmegen
  Kaartjes voor de voorstelling kunnen vanaf 20 maart worden gekocht in het Infocentrum WO2, Ridderstraat 27 te Nijmegenvan maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De kaartjes kosten € 12,00. Pinnen is niet mogelijk, ze zijn alleen verkrijgbaar tegen contante betaling.

Digitaal zijn kaartjes verkrijgbaar via de website van De Vereeniging: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl. Dan betaalt u wel € 1,25 extra voor administratiekosten.

Onze donateurs hebben recht op twee vrijkaartjes. Zij kunnen de kaarten vanaf 13 maart afhalen in het Infocentrum aan de Ridderstraat.

 
  Bezoekers met een rolstoel worden verzocht zich bij het afhalen van de kaarten aan te melden, scootmobielen mogen niet in de zaal van de Vereeniging geplaatst worden.
  12,00 euro / donateurs gratis
De Rozet