Wilt u adverteren?

Na jaren van oplopende woningnood bevindt Nederland zich recent in de greep van een opkomende reeks woonprotesten. Onbetaalbaar hoge huren, weinig woningaanbod en een ongelijke concurrentiepositie van woningzoekenden met beleggers en speculanten op de woningmarkt hebben tot een brede golf van verzet geleid. De Nijmeegse Wooncoalitie organiseert in navolging van Amsterdam, Rotterdam en Arnhem op zondag 31 oktober ook in Nijmegen een woonprotest.

Naast Amsterdam en Utrecht is er geen stad waar de woningnood zo groot is als in Nijmegen. Met het motto ‘huizen voor mensen, niet voor winst’ wil de Nijmeegse Wooncoalitie bijdragen aan het ontstaan van een brede beweging van woonverzet. De Nijmeegse Wooncoalitie is ontstaan uit samenwerking tussen verschillende linkse actiegroepen, politieke partijen en andere grass roots organisaties uit Nijmegen. Deze coalitie is een beweging aan het bouwen die de massale onvrede over de huidige woonsituatie omzet in effectieve en radicale verandering. Zo wordt er een einde aan langdurige leegstand en de directe huisvesting van dakloze internationale studenten geëist. De coalitie heeft zich solidair verklaart met de situatie van migranten en vluchtelingen en legt de oorzaak van de wooncrisis bij het feit dat woningen een handelswaar zijn in plaats van een recht.

Om 14.00 start de manifestatie op Plein 1944. Sprekers zijn onder andere Lilian Selp namens de Bond Precaire Woonvormen, Joshua de Roos namens de LSVB, filosoof Michael Grooff en Kayleigh Hofstede van studentenvakbond AKKU. Nadat het podiumprogramma rond 15:30 zal eindigen zullen de demonstranten een mars lopen door het centrum van Nijmegen. Deze mars zal eindigen op dezelfde plek als vanwaar die vertrok. De organisatie hoopt op 2000 demonstranten en zegt te willen zorgen voor een vreedzaam protest.

Facebook : https://www.facebook.com/NijmeegseWoonprotest
Website: https://nijmeegsewoonprotest.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/nijmeegsewoonprotest/
Twitter: https://twitter.com/woonprotest024

De Rozet