Wilt u adverteren?

TG Greppel werkt aan een nieuwe voorstelling: Genoeg Gedacht, een onderzoek naar hoe we denken. In een mixed media theatervorm word je door de krochten van de hersenen geleid. Op zondag 18 december (om 15:00 en 20:00) organiseert de theatergroep een Lecture Performance. Bij deze tussentijdse presentatie zie je de makers aan het werk in de studio van TG Greppel in Nijmegen.

Het team van Genoeg Gedacht bestaat uit theatermakers Abel Enklaar en Sophie Luiken, muzikant/animator Jaap Berends en artistiek leider Rik Luijmes. Tijdens de Lecture Performance experimenteren zij ter plekke met nieuwe technieken en beeldvormen, met motion capture, muziek, meerdere microfoons en schermen. Denker en oprichter van ‘Effectief Altruïsme Nijmegen’ Timo Pieters voegt zich bij de makers en deelt zijn inzichten en kennis met het publiek. Na afloop is er de mogelijkheid om met Timo en de makers in gesprek te gaan.

Over Genoeg Gedacht:

Snel denken, strategisch denken, systematisch denken, associatief denken… Onze denksystemen wisselen razendsnel en haast ongemerkt. Als onze gedachten zich alleen in ons eigen hoofd afspelen, is dat nog niet zo gevaarlijk. Maar via social media worden talloze gedachten ongefilterd en met ongekende snelheid gedeeld en gelezen. Gedachtenkronkels, onterechte verbanden, drogredeneringen en andere mentale uitglijders zorgen steeds vaker voor maatschappelijke onrust. Waarom is het toch zo moeilijk om helder te denken, en om zicht te krijgen op de werking van het eigen brein? TG Greppel probeert met Genoeg Gedacht onze denkprocessen bloot te leggen.

De Lecture Performance vindt plaats op zondag 18 december om 15:00 en 20:00, in studio van TG Greppel (Graafsedwarsstraat 14J, Nijmegen). Een ticket kost €7,50 en voor studenten/scholieren €2,50. Kijk voor meer informatie & kaarten op https://tggreppel.nl/

De Rozet