Wilt u adverteren?

HELP MEE EN GEEF VOOR TOEKOMST GENEZING VAN NIERZIEKTEN

In de week van 19 t/m 25 september is de jaarlijkse collecteweek van de Nierstichting. In Groesbeek gebeurt de collecte uitsluitend via de QR-code. De collectant heeft geen collectebus bij zich, maar de donatie gebeurt via het scannen van de QR-code met de telefoon. Alle donaties dragen bij aan genezing van nierziekten. Zodat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen.

Kinderen met een nierziekte hebben vaak maar één wens: gewoon lekker meedoen met andere kinderen. Spelen met vriendjes. Naar school fietsen. Sporten. Gamen. Logeren bij opa en oma … Maar hoewel je het vaak niet aan ze ziet, zijn dit soort normale activiteiten ongelooflijk zwaar voor jonge nierpatiënten. Tom Oostrom, directeur Nierstichting: ‘Kinderen met een nierziekte hebben weinig energie, mogen niet eten wat ze lekker vinden, moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend. Maar ze geven niet op. Daarom zijn ze voor ons jonge helden. Voor hen willen we er zijn. Nu en later.’

Collectevrijwilligers maken het verschil voor nierpatiënten
Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen. Door er aandacht voor te vragen en meer onderzoek te doen. De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. “De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukt Sophie Luderer, Regiomanager van de Nierstichting. Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met de inzet van onze collectanten en de steun van donateurs.” Help ook mee. Geef aan de collectant of doneer via nierstichting.nl.

100% QR collecte
Dit jaar introduceren we in Groesbeek de 100% QR collecte. De collectant heeft dan geen collectebus bij zich, maar het dit jaar nieuw geïntroduceerde QR-drager. Daarop staat de QR-code afgebeeld. Deze vernieuwende wijze van collecteren maakt dat de collecte aansluit bij de huidige betaalopties en is veiliger en handiger bovendien.

De 100% QR collecte is een gezamenlijk initiatief van een groot deel van de collecterende fondsen. Samen met andere fondsen haalt de Nierstichting het komende jaar donaties op met een collecte waar geen contant geld meer aan te pas komt en uitsluitend door middel van het scannen van de QR-code wordt gedoneerd. Een donatie via QR is – net als een contante gift – eenmalig, veilig en anoniem. Meer informatie: https://nierstichting.nl/qa/qr-collecteren/

Aanmelden als collectant of wijkcoördinator voor de Nierstichting
Aan de Nierstichting zijn inmiddels ruim 40.000 collectevrijwilligers verbonden. Toch worden nog niet alle huishoudens in Groesbeek bereikt. Ook u kunt helpen als collectant tijdens de collecte met twee uur van uw tijd. En met uw inzet echt verschil maken. Niet alleen voor jonge helden, maar voor alle nierpatiënten. Aanmelden kan via www.nierstichting.nl/2uur.

De Rozet