Wilt u adverteren?
Nederlandse Breidagen in Zwolle, een viering van creativiteit en vakmanschap
De Nederlandse Breidagen, één van de meest gevierde evenementen in de brei- en haakgemeenschap, zal dit jaar plaatsvinden op 13 en 14 oktober in de IJsselhallen in Zwolle. Dit jaarlijks terugkerende evenement, dat bekend staat om zijn inspirerende workshops, demonstraties en markt, biedt gelegenheid aan zowel beginners als ervaren breiers en hakers om nieuwe technieken te leren, ideeën uit te wisselen en de nieuwste trends en producten te ontdekken.

Breien en haken is populairder dan ooit. Veel mensen hebben in coronatijd de brei- en haaknaalden tevoorschijn gehaald en deze hobby opnieuw, of nieuw, ontdekt. De beurs ‘Nederlandse Breidagen’ vindt voor de negende maal plaats in de IJsselhallen in Zwolle. De beurs is meer dan een beurs, het is een viering van creativiteit, vakmanschap en de warme, inclusieve gemeenschap die breien en haken met zich meebrengt. Of je nu op zoek bent naar nieuwe projectideeën, wilt leren van de Masters op het gebied van breien, of gewoon wilt genieten van de gezellige sfeer en de prachtige creaties, de Nederlandse Breidagen zijn een evenement die je niet wilt missen.

DendennisDe bekendste Nederlandse mannelijke haker, Dennis van den Brink, beter bekend als Dendennis , is in de haakwereld volop bekend en wordt zelfs omschreven als haakgoeroe. Na talloze haakboeken uitgegeven te hebben, sloeg hij de handen ineen met de Belgische breier, Wim Vandereyeken, bekend onder de naam Mr. Knitbear . Wim is in het dagelijkse leven schoolmeester en heeft van breien zijn tweede carrière gemaakt. Bezoekers kunnen hun exemplaar van één van hun boeken laten signeren of gezellig een babbeltje maken.

Er is een breed programma aan workshops en Masterclasses. Thema’s zoals brioche breien en aspecten van het sokken breien komen hier aan bod. Ontwerpers en docenten uit de breiwereld staan klaar om bezoekers de kneepjes van het vak te leren. Zo geeft Valerie Ng voor de tweede maal een aantal Masterclasses. Naast Valerie is ook Carla Meijsen een bekende naam onder breiers, ook wel bekend als ‘The Dutch Knitter’. Na het behalen van haar certificaat Master Knitter bij The Knitting Guild Association is ze workshops ‘het betere breiwerk’ gaan geven, geschikt voor beginnende en gevorderde breiers.

De beurs vormt een ontmoetingsplek voor handwerkend Nederland en voor de enthousiaste breier en haker. Er zijn 70 standhouders uit binnen en

buitenland die hun mooiste producten laten zien, vooral handgeverfde garens zijn aanwezig, en dat zijn ook garens die niet in de reguliere wolwinkel verkrijgbaar zijn, maar juist voor de breier een uitdaging zijn om er mee aan de slag te gaan. Er zijn boek- en patroonlanceringen, Meet & Greets met bekende mensen uit de brei- en haakwereld. Veel bezoekers trekken voor de gelegenheid hun mooiste zelfgemaakte creatie aan en het is zien en gezien worden.

De Nederlandse Breidagen zijn op 13 en 14 oktober 2023 te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur in de IJsselhallen Zwolle. Tickets zijn zowel online als aan de deur te koop. Meer informatie is te vinden op de website www.breidag.nl .

De Rozet