Wilt u adverteren?

De van oorsprong Nederlandse marketeer Anouk Ellen Susan is opgegroeid in Duitsland en kent beide landen als geen ander. Voor de Bibliotheek Gelderland Zuid geeft ze op maandagavond 7 juni een lezing met als rode draad: hoe kunnen Nederland en Duitsland optimaal profiteren van elkaars nabijheid?

Nederland en Duitsland zijn buurlanden die economisch sterk van elkaar profiteren. Vooral in de grensregio‘s is er sprake van een intensieve samenwerking. De afstand tussen beide landen is weliswaar klein, maar de culturele verschillen zijn groot. Zowel op professioneel vlak als in het dagelijks leven kan dit in beide culturen eenvoudig tot miscommunicatie en misverstanden leiden, waardoor mooie kansen onbenut blijven.
Anouk Ellen Susan weet hier alles van. Als Nederlandse die in Duitsland woont, kent ze beide landen goed, met al hun overeenkomsten en verschillen. De lezing is onderdeel van de reeks ‘Kennisdelers’ en vindt van 20.00 tot 21.00 uur plaats via het online platform WebinarGeek. Iedereen kan gratis meedoen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Deelnemers kunnen via de chat vragen stellen aan Anouk. Inschrijven kan via www.obgz.nl/kennisdelers.

Wie is Anouk Ellen Susan?
Anouk Ellen Susan heeft marketing, toerisme en vrijetijdswetenschappen gestudeerd. Ze was jarenlang directrice van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) in Duitsland. Sinds november 2019 geeft ze als zelfstandige workshops, lezingen en seminars en werkt ze als spreker, dagvoorzitter en consultant. Ze is voorzitter van de Deutsch-Niederländische Gesellschaft in Keulen. In 2020 verscheen haar boek ‘LEKKER anders’. Het boek belicht de cultuurverschillen tussen Nederlanders en Duitsers, om zo vooroordelen te ontkrachten en samenwerking te stimuleren. De Bibliotheek Gelderland Zuid verloot drie boeken via de eigen Facebook-pagina, kijk hiervoor op de Facebookpagina van de Bibliotheek Gelderland Zuid.

De Rozet