Wilt u adverteren?

Stichting Vluchteling organiseert in de nacht van 11 op 12 september voor de twaalfde keer de Nacht van de Vluchteling. In zes verschillende steden lopen in totaal 2.400 deelnemers 40 kilometer door de nacht, om aandacht te vragen voor de situatie van vluchtelingen wereldwijd en geld op te halen voor noodhulp. Ambassadeurs Hadewych Minis en Melissa Drost komen de eerste deelnemers uitzwaaien in Haarlem.

In verband met de geldende coronamaatregelen vindt de nachtelijke loop plaats in aangepaste vorm. In de zes steden (Den Haag, Rotterdam, Haarlem, Utrecht, Arnhem en Tilburg) starten de deelnemers verspreid tussen 23.00 en 1.00 uur. In tegenstelling tot eerdere jaren zijn er geen kortere afstanden en is er geen start- of finishprogramma. De rustpunten onderweg zijn ingericht conform de coronaregels.

Traditiegetrouw zijn er veel BN’ers aan de Nacht van de Vluchteling verbonden, dit jaar vooral ‘op afstand’. Wel zijn ambassadeurs Hadewych Minis en Melissa Drost aanwezig in Haarlem om de eerste lopers uit te zwaaien. Art Rooijakkers, Waldemar Torenstra, Pernille La Lau en Anneke van Giersbergen zijn virtueel op alle locaties aanwezig, terwijl Anneke van Giersbergen zelf ook nog de 40 kilometer meeloopt als deelnemer.

Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling, is verheugd dat het binnen de geldende maatregelen gelukt is om deze zomer de Nacht van de Vluchteling door te laten gaan: “We willen deze nacht laten zien dat we begaan zijn met het lot van deze mensen en tegenwicht bieden aan de toon in het vluchtelingendebat. Kijk naar de recente gebeurtenissen in Afghanistan: onze hulp is juist nu keihard nodig. In Afghanistan en op heel veel andere plekken in de wereld.”

De lopers van de Nacht hebben op dit moment al bijna 750.000 euro opgehaald.

De Rozet