Wilt u adverteren?

Aankomend weekend start de 13e editie Nacht van de Vluchteling in de Hubert. Ruim 700 mensen lopen in Nijmegen 20 of 40 kilometer dwars door de nacht om op een positieve manier aandacht voor het lot van mensen op de vlucht. Acteur Boxie van Gerrisheim en wethouder Visser openen de Nacht. Nu al staat een bedrag van 900.083 euro op de sponsorteller voor de Nacht van de Vluchteling, die in zes steden plaatsvindt.

In Nijmegen loopt Zakiya Shekho mee. Zelf is zij op dertienjarige leeftijd vanuit Syrië via Turkije naar Nederland gevlucht, samen met haar moeder en broertje. Ze heeft wel drie dagen en nachten moeten lopen. Uiteindelijk kwamen zij in Nederland terecht. “Ik weet hoe moeilijk het is om te vluchten, om je thuisland, je vrienden en je spullen achter te laten. Daarom vind ik het heel belangrijk om geld op te halen voor vluchtelingen wereldwijd,” aldus Zakiya. Zakiya is door Stichting Vluchteling gevraagd Nachtambassadeur te zijn.

De nachtwandelaars halen geld op voor acute noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. De sponsorloop van 40 kilometer vertrekt vanuit het de Hubert. Om 00:00 uur geven Zakiya Shekho en wethouder Visser het startschot voor de lopers. De lopers worden rond het ochtendgloren verwacht te finishen. Dit jaar is er ook een avondroute van 20 kilometer. Deze begint op 18 juni om 7 uur ’s avonds. Deze lopers zullen tegen middernacht hun route volbrengen.

De wandelaars lopen dit jaar voor noodhulp aan vluchtelingen in Syrië, Afghanistan, Mali, Bosnië en Herzegovina, Polen en Somalië. Dankzij de lopers van de Nacht kunnen mensen op de vlucht hier voorzien worden van o.a. medische zorg, sanitaire voorzieningen, drinkwater en voedsel.

Programma

Locatie: Hubert, Sint Hubertusstraat 10, 6531 LB Nijmegen.
18:30 uur: start van voorprogramma 20km loop
19:00 uur: startschot 20km loop
22:30 uur – 23:30 uur: verwachtte piek van finishers 20 km loop
23:30 uur: start van voorprogramma 40km loop
00:00 uur: startschot door Zakiya Shekho en wethouder Visser
08:00 uur – 11:00 uur (zondagochtend): verwachtte piek van finishers 40km loop

De Rozet