Wilt u adverteren?

Nijmeegs milieuactivist Johan Vollenbroek in Duurzaamheidscafé Nijmegen  
De man van de stikstofcrisis

‘Als het zo doorgaat zijn musea straks de laatste vindplaats voor weidevogels, maar dan in olieverf.’ Aldus een tweet van niet te stoppen milieuactivist Johan Vollenbroek. Dinsdagavond 24 november vertelt hij over zijn acties en motieven in een online Duurzaamheidscafé Nijmegen. De toegang is gratis en vragen staat vrij. Aanvang 20.00 uur.

Nijmegenaar Johan Vollenbroek maakte de stikstofcrisis tot dé milieukwestie in ons land. Vollenbroek en consorten vochten het Nederlands stikstofbeleid aan tot en met het Europese Hof. Het beleid is in strijd met de Europese wet voor natuurbescherming, oordeelde dat hof vorig jaar. Bouwprojecten moesten direct worden stilgelegd. Deze zomer kreeg Vollenbroek onverwacht de Farmers Defence Force op bezoek ‘namens alle boze en teleurgestelde boeren in Nederland’. 

Gelderlander-journalist Eric Reijnen Rutten interviewt Vollenbroek eerst drie kwartier lang, daarna is er drie kwartier tijd om hem vragen te stellen vanuit de online‘zaal’. Wat drijft hem om te doen wat hij doet en hoe kijkt hij tegen de overheid, het bedrijfsleven en de boeren aan? 

Vollenbroek is voorzitter van Mobilisation for the Environment (MOB), een kleine, effectief opererende milieuorganisatie die zich richt op thema’s als klimaatverandering en biodiversiteit. In de Trouw Duurzame 100 staat hij dit jaar op plek 2,direct na de Jonge Klimaatbeweging.

Meer informatie en aanmelden: www.duurzaamheidscafenijmegen.nl

De Rozet