Wilt u adverteren?

Op zaterdag 20 maart 2021 is het de Landelijke Opschoondag! In heel Nederland zetten we ons samen in voor een frisse en schone omgeving. Ook bewoners kunnen helpen! Gaan bewoners op deze dag de deur uit voor een frisse neus? Dan roepen de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen, Wijchen en Dar hen op om er rekening houdend met corona, een opschoon-ommetje van te maken! Zo zorgen we samen voor een frisse, schone en zwerfafvalvrije buurt.

Vanwege het coronavirus ziet de Landelijke Opschoondag er dit jaar iets anders uit. Ga alleen, met eigen gezin of met de klas op pad en houd 1,5 meter afstand.

Breng zwerfafval in kaart
Tijdens de Landelijke Opschoondag verzamelen we zwerfafval én informatie. De Litterati app helpt daarbij. Met deze gratis app houden actieve opruimers makkelijk bij welk afval zij het meeste tegenkomen tijdens een opschoon-ommetje en ook waar zij dit afval vonden.

Vaker zwerfafval opruimen? Word Wijkheld!
Bewoners die vaker zwerfafval willen opruimen, kunnen zichzelf aanmelden als Wijkheld! Samen buiten zijn met vriendjes en vriendinnetjes, zwerfafval opruimen en er ook nog een zakcentje mee verdienen. Goed én leuk om te doen! Ook volwassenen kunnen zich aanmelden als Wijkheld. Het is ook nog gezond om buiten actief bezig te zijn.
Meer informatie: www.wijk-helden.nl.

Opschoon-ommetje aanmelden?
Ook een opschoon-ommetje maken? Meld de opschoonactie dan aan via www.dar.nl/opschoondag.
Hier staat ook meer informatie over coronaproof zwerfafval opruimen.

De Rozet