Wilt u adverteren?

Dom-Ray is een Nederlandse stichting, die door Emily Cohen, kinderarts in opleiding aan het AmsterdamUMC, al op zeer jonge leeftijd is opgericht. De stichting helpt Cambodjaanse kansarme kinderen en jongvolwassenen uit verschillende regio’s aan een beter toekomstperspectief. Samen met de Engelse stichting Golden Futures en haar Cambodjaanse partner New Future for Children zal de stichting aandacht vragen en donaties ophalen tijdens een wereldwijde sponsorloop.

Tijdens de London Marathon op 3 oktober 2021, die door de coronapandemie een virtueel, wereldwijd karakter krijgt, zullen drie aan de stichting verbonden atleten alles op alles zetten om de eindstreep te halen. Joyce-Manyi Bakia, chirurg in opleiding aan het Radboud UMC, zal de marathon in Nijmegen rennen. De Cambodjaanse Muyngim Eng en de Engelse Seth Kirby zullen op 3 oktober aan de virtuele startlijn in hun eigen land verschijnen. Naast deze fysieke uitdaging zullen Cambodjaanse kinderen uit de projecten van Dom-ray op diezelfde dag deelnemen aan een mentale uitdaging. In plaats van 42 kilometer te rennen, lezen zij 42 boekjes tijdens een leesmarathon in hun thuisland.

De opbrengsten van deze sponsorloop zullen ten goede komen aan het CountrySide Education Project. Dit project biedt onderwijskansen aan jongeren van meer dan 200 families op het Cambodjaanse platteland. Vaak is dit voor hen de enige manier om te ontsnappen aan een leven in armoede.

Donaties kunnen worden gedaan op de website van stichting Dom-Ray: https://www.stichtingdom-ray.nl/doneren/

De Rozet