Wilt u adverteren?

In het kader van Theater Na de Dam brengt Theatergroep Greppel opnieuw een voorstelling. In 2019 speelde zij in het theatercafé van Stadsschouwburg Nijmegen. Net als toen wordt er door heel Nederland op hetzelfde moment een tekst gesproken. Dit keer niet met een fysiek publiek, maar via livestream. De voorstelling is te zien op 4 mei om 21.00 uur.

Theater Na de Dam geeft elk jaar een opdracht aan een toneelschrijver voor een nieuwe theatertekst over de Tweede Wereldoorlog. Dit keer door Dichter des Vaderlands Lieke Marsman: zij schrijft een gedicht. Over theater, over herdenken én over deze tijd. Op veel plekken in het land gaan theatermakers iets moois maken op basis van het gedicht. Een voordracht, een dans, muziek. Zodra het gedicht af is, gaat Theatergroep Greppel aan de slag om er iets bijzonders van te maken.

Theatergroep Greppel is een Nijmeegse theatergroep en speelt regelmatig over de strijd van de mens om te leven en de poging er iets moois van te maken. Op speelse en muzikale wijze toont zij in haar voorstellingen het geworstel, de liefde en de tegenslagen. Nu op basis van het gedicht van Lieke Marsman.

Kaarten à €5,- zijn te koop via de website van Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging.

De Rozet