Wilt u adverteren?

Lindenberg Cultuurhuis heeft een website gelanceerd in begrijpelijke taal. Op deze website staat in korte, eenvoudige taal uitgelegd hoe je een kaartje koopt voor een voorstelling, je inschrijft voor een cursus en hoe je bij de Lindenberg komt. De begrijpelijke taal wordt ondersteund door animaties. De Lindenberg hoopt met deze website de digitale toegankelijkheid te vergroten en daarmee meer mensen de mogelijkheid te geven om de Lindenberg te bezoeken.

Belang van digitale toegankelijkheid
In Nederland hebben zo’n 2,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Tel daar nog de mensen bij op die moeite hebben met de Nederlandse taal of wier digitale vaardigheden wat minder goed ontwikkeld zijn en je hebt een zeer grote groep mensen die moeite heeft zijn weg te vinden op het internet. De Lindenberg wil er zijn voor iedereen, en zet daar met deze nieuwe website in begrijpelijke taal een belangrijke stap in: door de digitale toegankelijkheid van de website te vergroten, wordt de drempel om de Lindenberg te bezoeken verlaagd.

Hulpvraag
De Lindenberg heeft bij het bouwen van deze website hulp gehad van het Zelfregiecentrum Nijmegen, de organisatie voor gehandicaptenservices en -ondersteuning in Nijmegen. Een testgroep van deze organisatie heeft meegekeken naar deze nieuwe website en de functionaliteiten die deze site zou moeten hebben. Maar de Lindenberg vraagt meer hulp. Communicatiemedewerker Lotte Wijfje vertelt: “We zien deze pagina als een startpunt in het vergroten van onze digitale toegankelijkheid. We beseffen ons heel goed dat de pagina nog in ontwikkeling is. De mensen die deze pagina zullen gaan gebruiken, zullen tegen zaken aanlopen die wij nu niet kunnen inschatten. Daarom vragen we hulp.” De Lindenberg nodigt iedereen uit om tips en opmerkingen over deze nieuwe website te sturen naar publiciteit@delindenberg.com. Wijfje: “Zo maken we samen de website begrijpelijker, en daarmee de culturele activiteiten van de Lindenberg toegankelijker.”

Praktische informatie
De website is te bezoeken via de grote blauwe knop op de homepagina van www.delindenberg.com. Of via de directe URL begrijpelijketaal.delindenberg.com. Tips en opmerkingen kunnen per mail naar publiciteit@delindenberg.com gestuurd worden.

De Rozet