Wilt u adverteren?

Nijmeegs Sprookje online te bekijken en WinterWensboom digitaal tot en met 3 januari 2021.

Helaas worden de lichtsculpturen, die de afgelopen twee weken in de Nijmeegse binnenstad stonden, deze ochtend weggehaald. Wegens vernieling van twee lichtsculpturen is besloten de objecten nog voor de jaarwisseling te verwijderen. Met het weghalen van de lichtsculpturen vervalt ook de Sprookjesroute. Spijtig want de route was de afgelopen dagen bij veel gezinnen erg in trek. Het Nijmeegs Sprookje kun je nog steeds volgen maar dan online via het facebookevent van IntoNijmegen. Je wens voor de Winterwensboom kun je tot en met 2 januari 2021 12.00 uur insturen op nijmeegsewinterweken.nl.

Nijmeegs Sprookje
De Winterfee vertelt: “Er was eens, lang geleden, een jongetje dat midden in de alleroudste stad van het land woonde. Vanwege zijn mooie bos rode krullen, noemde oma Mariken hem liefkozend Krullie. Tijdens de Nijmeegse Winterweken mag hij één wens doen en op het moment dat hij deze uitspreekt gebeurt er iets magisch…” Wil jij weten hoe dit verhaal verder gaat? Volg dan het facebook evenement van IntoNijmegen.

Digitale WinterWensboom
Deze Kerstvakantie kun je een wens digitaal indienen voor een ander op nijmeegsewinterweken.nl. Jong en oud kan een mooie wens doen: maak je vriendje/vriendinnetje, oma, buurman of partner blij! Elke dag van de Nijmeegse Winterweken, tot en met 3 januari 2021, gaat een wens in vervulling! Zo krijgen Noya en Juno bioscoopkaartjes om samen te kunnen gaan met hun papa en mama. Annemieke krijgt door de wens van haar man mooie vaste planten in de tuin omdat zij zich ondanks zware tegenslagen toch goed staande heeft gehouden. Een extra bijzondere wens kwam uit op 24 december: Claudia krijgt dankzij haar dochter een dagje shoppen omdat zij na vele operaties het echt verdiend om eens flink verwend te worden. De wenswinnaars worden dagelijks bekend gemaakt via het facebookevenement WinterWensboom van IntoNijmegen.

CityQuiz
Wil je een mooie route lopen door de stad? Volg dan de groene lijn van Walk of the Town langs 30 highlights van de stad en stel jouw kennis van Nijmegen op de proef met de CityQuiz. Je kiest je eigen startmoment via de mobiele website online op nijmeegsewinterweken.nl. De CityQuiz blijft tot en met 3 januari 2021 mogelijk om te spelen. Houd hierbij de huidige coronamaatregelen in acht, en kom dus met maximaal twee mensen of één huishouden.

Nog te doen in Nijmegen
Hoewel het door de lockdown stil is in de stad. Is het wel mogelijk om bij horecaondernemers te bestellen en af te halen van diners en koffie to go. Speciaal voor de jaarwisseling zijn ondernemers gestart met het verkopen van oliebollen. Daarnaast blijft het mogelijk om een mooie route te fietsen en een ommetje in je eigen wijk of in de stad te maken. Stadecoloog Ingeborg Swarts schreef in dit artikel al over het groen wat ook nu nog in Nijmegen te ontdekken is. Meer informatie over wat er te doen is in Nijmegen vind je op www.intonijmegen.com/locals.

De Rozet